Επιλογή Σελίδας
Το Cube Tube, όπως ονομάζεται, κλέβει την παράσταση με το σχεδιασμό του, θυμίζοντας λίγο πολύ έναν τεράστιο κύβο που μοίαζει με “tetris”. Δημιουργήθηκε στη νέα οικονομική ζώνη της Jinhua, στην Κίνα, από τους Sako Architects, με στόχο να γίνει ένα ορόσημο για την περιοχή.

Το νέο κτίριο, διαθέτει πολλά παράθυρα (περισσότερα από 1000), χαρίζοντας φυσικό φωτισμό σε όλους τους χώρους, και πολλά “ανοίγματα” με βεράντες, πλατείες κτλ.

Πρόκειται ουσιαστικά για δύο κτίρια σε ένα, και αυτό μαρτυρά και το όνομά του Cube Tube. Το κτίριο Cube είναι ουσιαστικά ένα κτίριο γραφείων και το κτίριο Tube είναι ένα εστιατόριο. 

Ο πελάτης του κτιρίου, είχε ζητήσει το κτίριο γραφείων να είναι ένα ξεχωριστό κομμάτι του κτιρίου και το φως του ήλιου να μπορεί να φτάσει ακόμα και στο εσωτερικό του κτιρίου. Το πρώτο ήταν εύκολο να το πετύχουν οι αρχιτέκτονες, αλλά για το δεύτερο δημιούργησαν μία σειρά από διαδρόμους που διασταυρώνονται και ενώνονται σε κάποιο σημείο τους με την οροφή του κτιρίου. Ολόκληρο το κτίριο κατασκευάστηκε από οπλισμένο σκυρόδεμα, αλουμίνιο και ειδικό γυαλί προκειμένου να μπορεί να αναπνέει το κτίριο από παντού. 

Επίσης, ένα πλέγμα με εκατοντάδες δέντρα περιβάλλουν το χώρο.

Τέλος, σημειώνεται ότι η επιφάνεια του κτιρίου είναι 13.295 τ.μ. και έχει κατασκευαστεί σε μία έκταση 13.421 τ.μ.

error: Content is protected !!