Επιλογή Σελίδας

image

Μείωση κατά 15% του ενιαίου φόρου στα ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα που θα εισπραχθεί και φέτος μέσω της ΔΕΗ, πλήρη εφαρμογή του ενιαίου φόρου σε όλα τα ακίνητα από την 1η Ιανουαρίου 2014, ευκολίες πληρωμής των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία, αλλά υπό αυστηρές προϋποθέσεις, λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές καθώς και νέο σύστημα απόδοσης του ΦΠΑ περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, που φθάνει στη βουλή την Πέμπτη και αναμένεται να έχει ψηφιστεί μέχρι την Κυριακή των Βαϊων.

Ελεύθερα και τα εμπορικά κέντρα

Ο νόμος αυτός ανοίγει το δρόμο για επέκταση του ωραρίου καταστημάτων και στα εμπορικά κέντρα, σε δεύτερη φάση καθώς αναμένεται οι ιδιοκτήτες των κέντρων να προσφύγουν στο ΣτΕ για «άνιση» μεταχείριση. Η διάταξη θα προβλέπει ότι επιτρέπεται στα μικρά καταστήματα μέχρι 250 τμ. να είναι ανοιχτά και τις 52 Κυριακές τον χρόνο και τα μεγαλύτερα να λειτουργούν επτά, οι οποίες θα είναι στη διάρκεια των γιορτών και των εκπτωτικών περιόδων.

Επίσης θα προβλέπει την πλήρη εφαρμογή από την 1η Ιανουαρίου 2014 του Ενιαίου Φόρου Ακινήτων ο οποίος θα επιβληθεί και στα αγροτεμάχια. Το νέο σχέδιο φορολόγησης των ακινήτων θα συζητηθεί στην αρμόδια διακομματική επιτροπή που θα κληθεί να αποφασίσει για το ύψος του αφορολογήτου ορίου και τους συντελεστές της κλίμακας βάσει της οποίας θα υπολογίζεται ο φόρος.

Σε ότι αφορά τα «Κόκκινα δάνεια» το ν/σ προβλέπει χορήγηση 48μηνης περιόδου χάριτος με πληρωμή δόσης ίσης με το 30% του καθαρού εισοδήματος και με μείωση του εισοδήματος κατά 20% σε σχέση με το αντίστοιχο της 1ης Ιανουαρίου του 2010. Για τους άνεργους με μοναδικό εισόδημα το επίδομα ανεργίας, ισχύει περίοδος χάριτος 48 μηνών και παρέχεται η δυνατότητα μηδενικών καταβολών, με πλήρη απαλλαγή τόκων για έξι μήνες εντός της 4ετίας.

error: Content is protected !!