Επιλογή Σελίδας

Μία καυτή live μπάντα, ένα εκρηκτικό swing group.

14.01.2012 έως 15.01.2012.  

Η πιο ατμοσφαιρική πρόταση για να μεταφερθούμε στα 50’s και να χορεύουμε ασταμάτητα. Το Gazarte υποδέχεται τον Ιανουάριο και για δύο βραδιές τον Ray Gelato & The Gelato Giants, τον θρυλικό “νονό του swing”.

Ray Gelato & The Gelato Giants. Ένα swing group, από τα λίγα εναπομείναντα του ήχου. Με αστραφτερές μουσικές, με ρυθμό και ατμόσφαιρα που σε «ταξιδεύουν» στη χρυσή περίοδο της δεκαετίας του ‘50, με την υπέροχη μουσική και τους μοναδικούς entertainers. Ένα ταξίδι στο χρόνο και σε μυθικές πόλεις όπως το Las Vegas, με οδηγούς, τους μουσικούς και κινηματογραφικούς μας ήρωες: Dean Martin, Frank Sinatra, Nat King Cole.

O Ray Gelato επηρεάστηκε από τις θρυλικές μορφές της jazz πολύ πριν πιάσει το δικό του σαξόφωνο, 30 χρόνια από σήμερα. Λονδρέζος, είχε την τύχη να είναι γιος ενός Αμερικανού φιλόμουσου αεροπόρου που διέθετε μία τεράστια συλλογή δίσκων, με αριστουργήματα στα ράφια της. Ο νεαρός Gelato άκουγε Sammy Davis, Dean Martin και Bill Haley από πολύ μικρός, μέσα στο ίδιο του σπίτι, καθημερινά. Εντρύφησε εξ απαλών ονύχων στην καλή μουσική και, στην εφηβεία του, εξερευνούσε τα rock clubs της πόλης, τα R n B κέντρα και τα live gigs του Λονδίνου, ανακαλύπτοντας έτσι τις μουσικές και το ρυθμό των Louis Jordan, Louis Prima και πολλών ακόμα σπουδαίων entertainers της εποχής. Αυτοί, αργότερα, ασκούσαν τεράστια επιρροή και στη δική του μουσική. Το 1979 αγόρασε το πρώτο του tenor sax. Η σκληρή και διαρκής μελέτη τον έκανε να είναι, σήμερα, ένας από τους μεγάλους δεξιοτέχνες στο συγκεκριμένο όργανο. Θρύλοι του σαξόφωνου όπως οι Coleman Hawkins, Lester Young, Illinois Jacquet, Ben Webster τον επηρέασαν καθοριστικά στο παίξιμό του.GazArte

Βουτάδων 32-34, Γκάζι, http://www.gazarte.gr/

Σάββατο – Κυριακή: 22.30

Είσοδος 12 – 30 ευρώ

error: Content is protected !!