Επιλογή Σελίδας

“PaveGen” ονομάζονται οι πλάκες πεζοδρομίου, οι οποίες μετατρέπουν σε ηλεκτρική ενέργεια, τα βήματα των περιπατητών και θα δοκιμαστούν στη πράξη στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.

Οι πλάκες, με επίστρωση ανακυκλωμένου ελαστικού, μετατρέπουν την πίεση που ασκούν τα βήματα σε ενέργεια, την οποία μπορούν να αποθηκεύσουν έως και τρεις ημέρες σε μια μπαταρία. Περίπου 20 απ’ αυτές θα βρίσκονται κατά μήκος της κεντρικής διαδρομής των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων και στο Westfield Stratford City Mall, το οποίο άνοιξε πρόσφατα και, κατ’ εκτίμηση, θα επισκέπτονται κάθε χρόνο 30 εκατομμύρια πελάτες.

“Αυτές αρκούν για να τροφοδοτήσουν το ήμισυ των αναγκών εξωτερικού φωτισμού του εμπορικού κέντρου” δήλωσε ο Lorens Kemball-Cook, ένας 25χρονος πτυχιούχος μηχανικός, ο οποίος ανέπτυξε το πρωτότυπο κατά το τελευταίο έτος των σπουδών του το 2009. Οι “πράσινες” πλάκες έχουν σχεδιαστεί για να συμπιέζονται πέντε χιλιοστά, όταν κάποιος πατάει πάνω τους, κι αυτή η δυνατότητα είναι η βάση του μηχανισμού για την μετατροπή της κίνησης σε ενέργεια. Πρόσφατα, δοκιμάστηκαν σε ένα υπαίθριο φεστιβάλ και συγκέντρωσαν 250.000 βήματα. Η ενέργεια που παράχθηκε ήταν αρκετή για να φορτίσει 10.000 κινητά τηλέφωνα, ισχυρίζεται ο  δημιουργός τους

error: Content is protected !!