Επιλογή Σελίδας
Εγκαινιάζεται σήμερα το μεγαλύτερο φωτοβολταϊκό σε στέγη κτιρίου στην Αττική και ένα από τα μεγαλύτερα στην Ελλάδα σε στέγη, ισχύος 1MW, σε ακίνητο του ΟΣΕ στο Θριάσιο Πεδίο. Τα εγκαίνια θα πραγματοποιήσει η διοίκηση της ΓΑΙΑΟΣΕ και ο υπουργός Υποδομών Σίμος Σιμόπουλος.

Πρόκειται για το δεύτερο φωτοβολταϊκό επί στέγης στο Θριάσιο Πεδίο που θέτει σε λειτουργία η ΓΑΙΑΟΣΕ, καθώς ήδη λειτουργεί στην περιοχή φωτοβολταϊκό σε στέγη ισχύος 100 KW.  Τα συνολικά έσοδα από τα δύο φωτοβολταϊκά αναμένεται να φτάσουν τις 600 χιλ. ευρώ, συμβάλλοντας ουσιαστικά και στη μείωση της κερδοφορίας της ΓΑΙΑΟΣΕ και τον περιορισμό των ελλειμάτων του ΟΣΕ

Σημειώνεται, ότι το έργο που εγκαινιάζεται αύριο, χρηματοδοτήθηκε 100% από πόρους της ΓΑΙΑΟΣΕ, κατασκευάσθηκε μέσα σε 4 μήνες και διασυνδέθηκε με το δίκτυο την 1η Ιουνίου του 2012.

Αξίζει να αναφερθεί ότι από μελέτη που εκπονήθηκε προκύπτει ότι σε ολόκληρη τη χώρα, εκτάσεις περίπου 2.600 στρεμμάτων της ΓΑΙΑΟΣΕ είναι κατάλληλες για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων παραγωγής ενέργειας από ΑΠΕ ισχύος 127 MW, ενώ είναι πιθανή η δυνατότητα εγκατάστασης επιπλέον 125MW σε εκτάσεις 2.500 στρεμμάτων

Τέλος, η ΓΑΙΑΟΣΕ έχει πρωθήσει τις διαδικασίες για την υλοποίηση έργων περίπου 32 MW, καταθέτοντας αντίστοιχα αιτήματα αδειοδότησης στη ΡΑΕ και τη ΔΕΗ ενώ έχει έρθει ήδη σε συμφωνίες με ιδιώτες για την εκμίσθωση ακινήτων για την εγκατάσταση άνω των 24 MW σε ακίνητα που διαχειρίζεται.

error: Content is protected !!