Επιλογή Σελίδας
Ο 1ος  κατασκευασμένος αποκλειστικά από  θα είναι έτοιμος να εκτοξευθεί το καλοκαίρι του 2013 από το ακρωτήριο Κανάβεραλ. Πρόκειται για τον μικροδορυφόρο Lamdasat** που ετοιμάζει η ομάδα του καθηγητήΑεροδιαστημικής Μηχανικής, του Πανεπιστημίου Σαν Χοσέ της Καλιφόρνια, Περικλή Παπαδόπουλου. Η ομάδα αποτελείται από 10 Έλληνες ερευνητές.
Το κόστος της εκτόξευσης θα αγγίξει τα 3,5 εκατ. δολάρια, ποσό το οποίο θα καλυφθεί από τη ΝΑSA, ενώ για την κατασκευή του δορυφόρου συγκεντρώθηκαν 100.000 δολάρια από ανιδιοτελείς και ανώνυμες προσφορές Ελλήνων.
«Είμαστε γραμμένοι στο μανιφέστο του διαστημικού σταθμού. Έχει προγραμματιστεί η εκτόξευση μικροδορυφόρου που τον φτιάχνουν Έλληνες από την Ελλάδα», τόνισε ο κ. Παπαδόπουλος σε αποκλειστική συνέντευξη στη ραδιοφωνική εκπομπή του GoodNews. O δορυφόρος με την ονομασία Lamdasat θα βρίσκεται σε τροχιά για 300 μέρες.
error: Content is protected !!
Αρέσει σε %d bloggers: