Επιλογή Σελίδας

Μεγάλο ενδιαφέρον από πλευράς ιδιωτών, το οποίο εκτιμάται ότι θ΄ αυξηθεί περαιτέρω με την έναρξη παρουσιάσεων τύπου «roadshows» σε ελληνικές πόλεις το επόμενο διάστημα, έχει ήδη προσελκύσει η υπό δημιουργία εταιρεία συνολικού μάρκετινγκ της Ελλάδας, “Marketing Greece AE”, η οποία εκτιμάται ότι θα βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία το 2014.

Το αυξημένο αυτό ενδιαφέρον ίσως προοιωνίζεται την υπερκάλυψη του μετοχικού της κεφαλαίου (ζητούνται κατ΄ελάχιστον 1,2 εκατ. ευρώ) από ιδιώτες, όπως επισήμανε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), Ανδρέας Ανδρεάδης, μιλώντας σε δημοσιογράφους στο περιθώριο του κεντρικού συνεδρίου της 28ης διεθνούς έκθεσης τουρισμού Philoxenia.

Ο ίδιος σημείωσε ότι το επιχειρησιακό σχέδιο της νέας εταιρείας αναμένεται να ολοκληρωθεί τον φετινό Δεκέμβριο και ο ιστοτόπος της -που θα δημιουργηθεί με τη λογική της διαδικτυακής παρουσίας «παγκοσμίως υψηλού επιπέδου»- να «στηθεί» μέχρι τον Φεβρουάριο, ώστε το 2013 αυτή να τεθεί σταδιακά σε λειτουργία, με στόχο να βρίσκεται σε πλήρη ανάπτυξη το 2014.

Μεταξύ άλλων, προβλέπεται η δημιουργία δικτύου γραφείων δημοσίων σχέσεων σε χώρες του εξωτερικού, ώστε το ελληνικό τουριστικό προϊόν ν΄αποκτήσει συγκεκριμένη και ενιαία ταυτότητα.

Ο κ.Ανδρεάδης υπενθύμισε ακόμη ότι αρχικά προβλεπόταν η συμμετοχή του δημοσίου στην εταιρεία, με ποσοστό 30%, γεγονός που τελικά δεν τελεσφόρησε, λόγω οικονομικής αδυναμίας, με αποτέλεσμα το όλο εγχείρημα να περάσει -προς το παρόν τουλάχιστον- στα «χέρια» των ιδιωτών (σ.σ. η επιδιωκόμενη μετοχική σύνθεση της εταιρείας περιλαμβάνει τον ΣΕΤΕ, το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο-ΞΕΕ και την ΕΔΕΕ- ‘Ενωση Εταιρειών Διαφήμισης και Επικοινωνίας).

Πρόσθεσε ότι, σε κάθε περίπτωση, η «πόρτα» της εταιρείας θα είναι πάντα ανοιχτή στο δημόσιο, για ενδεχόμενη συμμετοχή του σε έτερο χρόνο, ενώ υπενθύμισε ότι το σχετικό πρωτόκολλο συνεργασίας μεταξύ δημοσίου και ΣΕΤΕ, θα πρέπει να κυρωθεί από τη Βουλή, καθώς θα χρειαστεί να χρησιμοποιηθούν σήματα και εργαλεία του ελληνικού δημοσίου (όπως το επίσημο brand του ελληνικού τουρισμού).

error: Content is protected !!