Επιλογή Σελίδας

Lotus Temple______________________________________

Κατερίνα Φουντούκου. Πολιτικός Μηχανικός.

Ο ναός Μπαχάι (Bahai Temple) που είναι ευρέως γνωστός ως ναός  λωτός (Lotus Temple ) λόγω της δομής του, βρίσκεται στο Δελχί στην Ινδία και είναι συχνά σε σύγκριση με την Όπερα του Σίδνεϊ. Ο ναός που έχει σχήμα λωτού περιβάλλεται από ένα όμορφα διαμορφωμένο κήπο και είναι σύμβολο της ειρήνης. Είναι γνωστός για την εμφάνισή του και είναι σημαντικό μέρος στο Δελχί.

Είναι κατασκευασμένος από μάρμαρο, τσιμέντο, δολομίτη και άμμο. Μπορεί κανείς να δει 27 γιγάντια λευκά πέταλα από μάρμαρο σε σχήμα λωτού, να πηγάζουν από εννέα πισίνες και διαβάσεις πεζών ενδεικτικά των εννέα πνευματικών μονοπατιών της πίστης των Μπαχάι.  


Ο ναός έχει μία εντυπωσιακή κεντρική αίθουσα όπου μπορεί κανείς να διαλογιστεί. Η αίθουσα είναι 34,27 μέτρα ύψους. Οι Μπαχάι δίνουν μεγάλη έμφαση στην προσευχή και τον διαλογισμό. Πιστεύουν ότι πρόκειται για σημαντικά μέσα προόδου της ανθρώπινης ψυχής τόσο σε αυτήν την ζωή όσο και στην επόμενη.


Ο ναός είναι δημιούργημα του Καναδού αρχιτέκτονα, Ιρανικής καταγωγής, Fariborz Sahba. Χρειάστηκαν 10 χρόνια για να ολοκληρωθεί και η ολοκλήρωσή του έγινε το 1986.


error: Content is protected !!