Επιλογή Σελίδας

Στις αρχές του καλοκαιρού θα λειτουργήσει ξανά το ξενοδοχείο King George υπό τη διαχείριση πλέον του ομίλου Λάμψα και πλήρως ανακαινισμένο. Το ξενοδοχείο θα κλείσει γύρω στο Μάρτιο και θα δοθούν περί τα 2 εκατ. ευρώ για να αναμορφωθεί και να μεταπηδήσει στην κατηγορία Luxury Collection. Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Λάμψα, Τάσο Χωμενίδη θα γίνει πλήρης συντήρηση του μηχανολογικού εξοπλισμού, ανακαίνιση των δωματίων και άλλων χώρων της μονάδας.

Ο κ. Χωμενίδης αποκάλυψε πως είναι έντονο το ενδιαφέρον του ομίλου για τις αποκρατικοποιήσεις, ωστόσο σημείωσε πως για να συμμετέχει θα πρέπει οι διαγωνισμοί να είναι διαφανείς και να υπάρχουν ίσοι όροι ανταγωνισμού μεταξύ των συμμετεχόντων. 

Ερωτηθείς εάν ο όμιλος Λάμψα ενδιαφέρεται να συμμετάσχει στις διαδικασίες αξιοποίησης του Αστέρα Βουλιαγμένης (μικρό Καβούρι) απάντησε αρνητικά, υπογραμμίζοντας πάντως ότι ο όμιλος παρακολουθεί, εξετάζει και διερευνά γενικά όλες τις ευκαιρίες στον τομέα των αποκρατικοποιήσεων και αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας.

Σε σχέση με τον διαγωνσιμό της Εταιρίας Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) για τη δημιουργία Μητροπολιτικού Συνεδριακού Κέντρου στις εγκαταστάσεις του Τάε Κβο Ντο στην Αθήνα, στην οποία συμμετέχει η  ΛΑΜΨΑ σε κοινό σχήμα με τις εταιρίες Aegean Airlines, και τα ξενοδοχεία Metropolitan (Χανδρής) και Athenaeum Intercontinental (Ιωάννου), ο κ. Χωμενίδης σημείωσε ότι γίνεται προσπάθεια από την πολιτική ηγεσία για αύξηση της συμμετοχής του ΕΣΠΑ, από 20 εκατ. ευρώ σε 30 εκατ. ευρώ περίπου.

Επίσης, ανέφερε ότι η εταιρεία Λάμψα ενδιαφέρεται για την απόκτηση του Μακεδονία Παλλάς στη Θεσσαλονίκη, υπό συγκεκριμένες όμως προϋποθέσεις.
Οσον αφορά τη «Μεγάλη Βρετάννια» ο κ. Χωμενίδης ανέφερε πως οι δύο μονάδες θα διατηρήσουν τα μοναδικά χαρακτηριστικά τους και σε μόνο τρία σημεία θα υπάρχει συνεργασία που αφορούν στο Α’ υπόγειο, στο 4ο όροφο και στις ταράτσες όπου υπάρχουν κοινά σημεία. 

Μόνο σε αυτά τα σημεία είναι δυνατόν να δημιουργηθούν συνέργειες και ξεκαθάρισε πως τα δύο ξενοδοχεία θα έχουν διαφορετικές εισόδους αλλά και χώρους υποδοχής των επισκεπτών.

O κ. Χωμενίδης ξεκαθάρισε πως η λειτουργία ενός ακόμη ξενοδοχείου διασφαλίζει τις θέσεις εργασίας των υπαλλήλων της εταιρείας, ενώ αν οι πληρότητες επανέλθουν στο 60%, από το 40% που κυμαίνονται τώρα, θα δημιουργηθούν αυτομάτως νέες θέσεις εργασίας.

Αναφορικά με τα οικονομικά στοιχεία για τη «Μεγάλη Βρετάννια» καταγράφεται μεγάλη πτώση, καθώς το 2011 ο τζίρος κυμάνθηκε στα 24 εκατ. ευρώ, ενώ το 2012 ανήλθαν σε 18,5 εκατ. ευρώ εξαιτίας της αβεβαιότητας και της εικόνας που μετέδιδαν τα ξένα ΜΜΕ με επεισόδια και καταστροφές στο κέντρο.

error: Content is protected !!