Επιλογή Σελίδας

Η ανάπλαση του κέντρου της Αθήνας είναι επείγουσα ανάγκη και πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνησης, δήλωσε ο πρωθυπουργός. Λ. Παπαδήμος κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης του ιδρύματος Ωνάση όπου και ανακοινώθηκε η έναρξη διεθνούς αρχιτεκτονικού διαγωνισμού. Το ίδρυμα παρουσίασε το όραμά του με τίτλο «Ξανα-σκέψου την Αθήνα» που στόχο έχει την αναβάθμιση του κέντρου, την επιστροφή των Αθηναίων κατοίκων και την ενίσχυση της εμπορικής και πολιτιστικής δραστηριότητας.

Η ανάπλαση που προωθείται έχει ως επίκεντρο την οδό Πανεπιστημίου η οποία δεν πεζοδρομείται αλλά γίνεται πιο φιλική για τους πεζούς. Η παρέμβαση θα ξεκινά από την Λ. Αμαλίας και θα φτάνει μέχρι την οδό Ηπείρου στην Πατησίων ενώ δίνεται έμφαση στη δημιουργία μιας νέας Πλατείας Ομονοίας.

Ο διαγωνισμός αναμένεται να ολοκληρωθεί σε ένα χρόνο ενώ η παρέμβαση μπορεί να τελειώσει το 2015, ωστόσο, μεγάλο πρόβλημα είναι το που θα βρεθούν περί τα €200 εκατ. που θα απαιτηθούν για το έργο.

Ο διαγωνισμός, ουσιαστικά, θα ξεκινήσει με την δημοσιοποίηση της προκήρυξης η οποία υπολογίζεται ότι θα αναρτηθεί στο site του διαγωνισμού www.rethinkathens.org στις αρχές Απριλίου.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε πλήθος κόσμου και μεταξύ αυτών ο πρόεδρος της ΝΔ, Αν. Σαμαράς, οι υπουργοί κ. Βορίδης, Παπακωνσταντίνου, Αβραμόπουλος, Οικονόμου, η Ντόρα Μπακογιάννης, ο δήμαρχος Αθηναίων. Γ. Καμίνης κ.λπ. Μάλιστα, ο δήμαρχος Αθηναίων σημείωσε ότι το βασικότερο ζήτημα που πρέπει να λυθεί για να προχωρήσει η ανάπλαση του κέντρου είναι αυτό της λαθρομετανάστευσης.

error: Content is protected !!