Επιλογή Σελίδας
Εξοικονόμηση της ενεργειακής αποδοτικότητάς του κατά 2,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων ετησίως (δηλαδή κατά 20% σε ετήσια βάση), κατάφερε να επιτύχει το Empire State Building, με τις “πράσινες” παρεμβάσεις που του έγιναν.

Αυτό ανακοίνωσαν οι υπεύθυνοι του κτιρίου, ένα χρόνο μετά την ολοκλήρωση την “πράσινης” ανακαίνισής του. Στο πλαίσιο των εργασιών που έγιναν, ανακαινίστηκαν τα 6.500 παράθυρα του κτιρίου, εκσυγχρονίστηκε ο κλιματισμός του, αντικαταστάθηκαν οι λαμπτήρες πυράκτωσης με LED, εγκαταστάθηκαν νέα συστήματα ελέγχου καθώς και ένα σύστημα διαχείρισης ενέργειας από τους ενοίκους του, στο οποίο έχουν πρόσβαση μέσω Ίντερνετ.

Ομως, η εξοικονόμηση ενέργειας του κτιρίου, δεν σταματά μόνο εδώ. Προσδοκία των υπευθύνων είναι να μειωθεί περαιτέρω η κατανάλωσης ενέργειας, μέσω της ανακαίνισης των χώρων που ενοικιάζονται, σε συνεργασία με τους ενοίκους.
 
Σημειώνεται, ότι οι εργασίες για το “πρασίνισμα” του πύργου ορόσημου στη Νέα Υόρκη, ξεκίνησαν το 2009 και ολοκληρώθηκαν πέρυσι τον Μάϊο. Στόχος, των υπευθύνων του κτιρίου, είναι η μείωση της ενεργειακής κατανάλωσης κατά 38% και η εξοικονόμηση 4,4 εκατομμυρίων δολαρίων το χρόνο, τα οποία αναμένονται να επιτευχθούν με την ανακαίνιση και των ενοικιαζόμενων χώρων.

error: Content is protected !!