Επιλογή Σελίδας

Το Μουσείο Φρυσίρα παρουσιαζει την αναδρομική  έκθεση ζωγραφικής του Ισπανού καλλιτέχνη Dino Valls με τίτλο Dino Valls. Ταξίδι στον Ισπανικό μαγικό ρεαλισμό.

Πρωταρχικό γνώρισμα της ζωγραφικής του Ισπανού Dino Valls είναι ο τρόπος με τον οποίο χειραγωγεί την έννοια του χρόνου, είτε πρόκειται για τον ιστορικό (πραγματικό) χρόνο είτε για τον φανταστικό χρόνο που συμβάλλει στον μοναδικό χαρακτήρα του έργου του. Αυτό όμως που εντυπωσιάζει τον θεατή, είναι ο εξαιρετικός ρεαλισμός του που συχνά, με την ακραία του αληθοφάνεια, περνά τα όρια της ίδιας της πραγματικότητας και γίνεται φαντασιακός.

Παραδόξως, πρόκειται για ζωγραφική κατασκευασμένη εξολοκλήρου στο στούντιο, είναι τελείως εννοιολογική και σε καμία περίπτωση δεν εμπνέεται από την πραγματικότητα, δεν πρόκειται για το αποτέλεσμα της άμεσης παρατήρησής της. Ο Dino Valls ενδιάφερεται ν’ απεικονίσει την εσωτερική ψυχική κατάσταση των προσώπων του αλλά, για να το κατορθώσει, δεν διστάζει να κάνει χρήση μιας εξαντλητικά ανατομικής αναπαράστασης του ανθρώπινου σώματος ανατρέχοντας στην παράδοση της Φλαμανδικής ζωγραφικής στην οποία κατορθώνει να δώσει την προσωπική του σφραγίδα.

Μουσείο Φρυσίρα

Μονής Αστερίου 3 & 7, Πλάκα, http://www.frissirasmuseum.com/

Τετάρτη έως Παρασκευή 10:00 – 17:00

Σάββατο και Κυριακή 11:00 – 17:00

Είσοδος 3 – 6 ευρώ

error: Content is protected !!