Επιλογή Σελίδας

Από τους αρχιτέκτονες:

Η έννοια της αρχιτεκτονικής είναι να μορφοποιεί το χώρο και το σχέδιο των δωματίων εκτός από το να εκπροσωπεί ένα καθαρό φόρο τιμής σε αγροτικά χωριά. Η συνέπεια είναι μια ανοιχτή, σχήματος U κατοικία με μια μεγάλη κεντρική αυλή που κατανέμει τις λειτουργίες.

Η κύρια πτέρυγα στεγάζει τα καθιστικά, την τραπεζαρία, την αίθουσα τηλεόρασης και τους χώρους παιχνιδιού και των παιδιών. Στην ανατολική πτέρυγα είναι η κουζίνα, ο χώρος του πλυντηρίου και το κελάρι ενώ στην δυτική πτέρυγα το μεγάλο υπνοδωμάτιο. Ημι-ανεξάρτητα περίπτερα (pavilions) στεγάζουν τις εγκαταστάσεις, τις εγκαταστάσεις ιππασίας, τους στάβλους και την κατοικία του φύλακα. Δύο τεράστιες τέντες κορνιζάρουν το τοπίο.

Μέσω ενός κατάλληλου παιχνιδιού συμμετριών δημιουργούνται οπτικές προοπτικές. Μια επιμελής μελέτη φωτός του επιτρέπει να περνά μέσα από αυλές, αυλάκια, παράθυρα, φεγγίτες και ανοίγματα της πρόσοψης.  Οι αυλές μας βοηθούν να ελαχιστοποιούμε τις συνθήκες του ακραίου κλίματος, προσφέρουν χρώμα, φρεσκάδα και συγκρατούν τις λίμνες που αντανακλούν την ηρεμία και τη μουσικότητα του νερού.

Εσωτερικά υπάρχει μια συνοχή στην ανάπτυξή της κατοικίας  που μας προσφέρει ηρεμία, ιδιωτική ατμόσφαιρα γεμάτη από λεπτές αποχρώσεις. Το σπίτι δημιουργεί το δικό του περιβάλλον και αφομοιώνει ό,τι καλύτερο υπάρχει. Το έργο ανακύπτει σαν απάντηση στις απαιτήσεις του τόπου.     

error: Content is protected !!