Επιλογή Σελίδας

Μετά το πρόσφατο μπαράζ επιθέσεων σε πληθώρα ιστοσελίδων με αφορμή το κλείσιμο του site διαμοιρασμού αρχείων Megaupload, η ιστορία και η δράση της διάσημης ομάδας χάκερ Anonymous μεταφέρεται στη μεγάλη οθόνη.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για ένα ντοκιμαντέρ που φέρει την υπογραφή του Brian Knappenberger με τίτλο «Είμαστε Λεγεώνα» και υπότιτλο «Η ιστορία των Χακτιβιστών», το οποίο έκανε ήδη πρεμιέρα στο φεστιβάλ Sundance στη Γιούτα των ΗΠΑ.

Το ντοκιμαντέρ φιλοδοξεί να παρουσιάσει, εκτός των άλλων, τη δράση των χάκερ σαν έκφανση μιας νέας μορφής ανυπακοής σε ολόκληρο τον κόσμο. Στην ανάλυση αυτή συμβάλλουν οι δράσεις της ίδιας της ομάδας και τα μηνύματα που απευθύνει στο κοινό με βίντεο, στα οποία τα μέλη της φορούν τη μάσκα του επαναστάτη Γκάι Φοκς.

Το γεγονός ότι η πρώτη προβολή του ντοκιμαντέρ συνέπεσε με την πρόσφατη επίθεση της οργάνωσης δεν πτοεί καθόλου τον σκηνοθέτη. Ο ίδιος μάλιστα δηλώνει απόλυτα βέβαιος ότι η προβολή του έργου δεν πρόκειται να απαγορευθεί εξαιτίας των πρόσφατων γεγονότων.

error: Content is protected !!