Επιλογή Σελίδας

international coworking day 2014

Το 2005 ένας ελεύθερος επαγγελματίας από την Καλιφόρνια, πρότεινε έναν διαφορετικό τρόπο εργασίας. Οραματίστικε έναν χώρο, όπου ανεξάρτητοι επαγγελματίες και εργαζόμενοι θα μπορούσαν να συστεγάζονται, να εργάζονται και να συνεργάζονται αποκομίζοντας έτσι τα οφέλη της κοινότητας, της αύξησης παραγωγικότητας και της δημιουργικότητας. Ο κύριος αυτός είναι ο Brad Neuberg και ο όρος που χρησιμοποίησε για αυτόν τον χώρο είναι coworking (συνεργατικός). Είναι ένας από τους ιδρυτές του Citizen Space, του πρώτου συνεργατικού χώρου που ιδρύθηκε το 2005.

Κάθε χρόνο η 9 Αυγούστου έχει καθιερωθεί ως η Παγκόσμια Ημέρα Συνεργατικότητας, όπου γιορτάζεται το όραμα του Neuberg σε περισσότερα από 5000 συνεργατικούς χώρους σε όλο τον κόσμο. Μάλιστα πέρισυ (2013) για πρώτη χρονιά η Citizen Spaces ανακοίνωσε ότι θα φιλοξενήσει εκδηλώσεις για μια εβδομάδα αντί για μία ημέρα, καθιερώνοντας την Παγκόσμια Εβδομάδα Συνεργατικότητας. Φέτος η εβδομάδα συνεργατικότητας ήταν από 2 – 9 Αυγούστου.

Στην Ελλάδα για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, διοργανόνεται εκδήλωση στα πλάισια την παγκόσμιας ημέρας συνεργατικότητας τη Δευτέρα 11 Αυγούστου. Η διοργάνωση γίνεται με πρωτοβουλία της παγκοσμίως αναγνωρισμένης πλατφόρμας online εργασίας Elance (www.elance.com), της Ελληνικής κοινότητας Elance Greece (https://www.facebook.com/ElanceGreece) και του Συνεργατικού χώρου The Cube (www.thecube.gr). Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του The Cube, Κλεισόβης 8 στο κέντρο της Αθήνας και θα αρχίσει στις 15:30.

Περισσότερες πληροφορίες: https://www.facebook.com/events/659685620783186

error: Content is protected !!