Επιλογή Σελίδας

Δικογραφία σε βάρος 65 υπαλλήλων σχεδόν όλων των υπηρεσιών Πολεοδομίας σε όλη την Αττική σχημάτισε η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ για μη καταγραφή πολεοδομικών παραβάσεων και για μη είσπραξη προστίμων σε όλη την πρωτεύουσα και στα πέριξ. 

Σύμφωνα με ανώτατους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ, ανάμεσα στους κατηγορουμένους είναι διευθυντικά στελέχη Πολεοδομιών όπου έχει προσδιορισθεί η εμπλοκή τους σε τουλάχιστον 80 περιπτώσεις παράτυπων ενεργειών ενώ η έρευνα συνεχίζεται και για άλλες περιπτώσεις. 

Είκοσι εκ των εμπλεκομένων υπαλλήλων είναι από την Πολεοδομία του Δήμου Αθηναίων, 22 από τις υπηρεσίες Πολεοδομιών Βορείου και Νοτίου Τομέα Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ανατολικής Αττικής και οι υπόλοιποι 23 από την Διεύθυνση Πολεοδομίας Ανατολικού Τομέα της πρώην νομαρχίας Αθηνών. 

Παρατυπίες εκατομμυρίων στην Πλάκα

Οργιο παρατυπιών ανακαλύφθηκε σε πολεοδομικές υποθέσεις στην περιοχή της Πλάκας. Σύμφωνα με τη δικογραφία  οι απώλειες του δημοσίου ανέρχονται σε δεκάδες  εκατομμύρια ευρώ. Ανάμεσα στα άλλα, εντοπίσθηκε περίπτωση «περικοπής» προστίμου από 200.000 σε 30.000 ευρώ και άλλες χαριστικές πράξεις, με το αζημίωτο, για τους υπηρεσιακούς παράγοντες. 

Στο πόρισμα των αδιάφθορων της ΕΛ.ΑΣ επισυνάπτεται σχετική αρχική έρευνα του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης. Παράλληλα ζητείται το άνοιγμα των λογαριασμών όλων των εμπλεκομένων υπαλλήλων οι οποίοι έχουν δώσει σχετικές ανωμοτί καταθέσεις στην ΕΛ.ΑΣ. 

Πιο αναλυτικά, η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ για την  υπόθεση έχει ως εξής: 

«Ολοκληρώθηκε από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, σε συνεργασία με το Σώμα Επιθεωρητών – Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης και υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών η δικογραφία Προκαταρκτικής Εξέτασης, σχετικά με τη διερεύνηση ποινικών ευθυνών υπαλλήλων της Πολεοδομίας. Η Προκαταρκτική αφορούσε υπαλλήλους της πρώην Νομαρχίας Αθηνών, της Πολεοδομίας του Δήμου Αθηνών, καθώς και τον προσδιορισμό του ύψους της ζημιάς που υπέστη το Δημόσιο από την αδικαιολόγητη μη σύνταξη Εκθέσεων Αυτοψίας και Χρηματικών Καταλόγων και τη μη επαναβεβαίωση προστίμων αυθαιρέτων, από τις Υπηρεσίες αυτές, κατά το χρονικό διάστημα από 01-04-2004 έως 31-03-2009».

error: Content is protected !!