Επιλογή Σελίδας

Ξεπέρασαν τις 60.000 οι δηλώσεις πολιτών για τακτοποίηση των αυθαιρέτων τους στο ηλεκτρονικό σύστημα του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας. Το ενδιαφέρον είναι μεγάλο και δείχνει πως οι αυθαιρετούχοι δε θα αφήσουν την ευκαιρία να περάσει ανεκμετάλλευτη. Από την άλλη, οι απαραίτητες ερμηνευτικές εγκύκλιοι από το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής εκδίδονται με το σταγονόμετρο, με αποτέλεσμα να είναι απαγορευτική η συμμετοχή πολλών πολιτών.

Όπως χαρακτηριστικά επισήμανε ο πρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΚΜ, Τάσος Κονακλίδης, «το κυριότερο είναι οι ερμηνευτικές εγκύκλιοι για τα εξ αδιαιρέτου, τα οποία αποτελούν κρίσιμη μάζα στο σύνολο των αυθαιρέτων. Ο αριθμός των εξ αδιαιρέτου ιδιοκτησιών είναι πολύ μεγάλος κι όσο δεν ξέρει κανείς τι πρέπει να γίνει με αυτά, όσο δε στέλνει διευκρινίσεις το υπουργείο, έχουμε κενό».

Κενά όπως αυτό κωλύουν τη διαδικασία. Οι μηχανικοί θεωρούν πως, μόλις διευκρινιστούν αυτές οι περιπτώσεις, ο αριθμός των τακτοποιήσεων θα πολλαπλασιαστεί. Αυτό φαίνεται πως το έχει αντιληφθεί το υπουργείο και γι’ αυτό υπάρχουν σκέψεις να παραταθεί το χρονικό όριο της δυνατότητας τακτοποίησης (λήγει στις 30 Νοεμβρίου 2011). Οι «αδυναμίες» αυτές οφείλονται στον τρόπο με τον οποίο συντάχθηκε ο σχετικός νόμος (4014/2011).

Πάντως, δεν είναι ιδιαίτερα εύκολο να καλύψει το υπουργείο όλες τις ξεχωριστές περιπτώσεις αυθαιρεσιών που έχουν γίνει, να τις ομαδοποιήσει και να βγάλει τις απαιτούμενες ερμηνευτικές εγκυκλίους. «Δεν μπορεί να συλλάβει ο νους του ανθρώπου τις αυθαιρεσίες που έχουν γίνει», λέει ο κ. Κονακλίδης.

 Πηγή:http://www.agelioforos.gr/default.asp?pid=7&ct=4&artid=119234

error: Content is protected !!