Επιλογή Σελίδας

Η Μπιενάλε της Βενετίας παραμένει για πάνω από έναν αιώνα ένα από τα πιο σημαντικά πολιτιστικά γεγονότα του κόσμου. Σκοπός της Μπιενάλε είναι η έρευνα και η προώθηση των νέων τάσεων της τέχνης. Κάθε δύο χρόνια διοργανώνεται ένα από τα πιο σημαντικά διεθνή εικαστικά γεγονότα στο χώρο της σύγχρονης τέχνης.

Φέτος στο ελληνικό περίπτερο που φιλοξενείται στα Giardini della Biennale στο πλαίσιο της 54ης Διεθνούς Μπιενάλε Τέχνης της Βενετίας, η Διοχάντη παρουσιάζει ένα ενιαίο έργο-εγκατάσταση με τίτλο «Beyond Reform». Με αφετηρία το γενικό θέμα της 54ης Μπιενάλε Βενετίας, με τον τίτλο ILLUMInations, η Διοχάντη ερευνώντας το χώρο και το χρόνο επαναπροσδιορίζει το περιβάλλον του ελληνικού περιπτέρου, δημιουργώντας μια site specific εγκατάσταση στον υπάρχοντα χώρο στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή.

Μια ακόμη Ελληνική συμμετοχή είναι αυτή της εικαστικού Κατερίνας Γρέγου, την οποία κάλεσε η Δανέζικη κυβέρνηση να επιμεληθεί το εθνικό περίπτερο της Δανίας. Η ομαδική έκθεση με τίτλο «Speech Matters» αποτελείται από 18 καλλιτέχνες 12 διαφορετικών χωρών, ανάμεσά τους και δύο Ελληνες, ο Στέλιος Φαϊτάκης και ο Μιχαήλ Καρίκης. Η έκθεση διαπραγματεύεται το θέμα της ελευθερίας του λόγου και της ελευθερίας της έκφρασης. Τα περισσότερα έργα είναι καινούριες παραγωγές που έγιναν αποκλειστικά για τις ανάγκες του περιπτέρου.

error: Content is protected !!