Επιλογή Σελίδας

Από τις 4 έως τις 13 Νοεμβρίου η Θεσσαλονίκη μετατρέπεται σε γόνιμο τόπο διαλόγου και δημιουργίας με άξονα την έβδομη τέχνη.

Ταινιες  απ’ όλον τον κόσμο, κινηματογραφικές εκπλήξεις, σημαντικοί προσκεκλημένοι, αφιερώματα, masterclasses, ανοιχτές συζητήσεις και παράλληλες εκδηλώσεις συνθέτουν το 52ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Ξεχωρίσαμε:

Τους Ανοιχτούς Oρίζοντες, το τμήμα που παρουσιάζει την αφρόκρεμα της ανεξάρτητης κινηματογραφικής σκηνής. Μεταξύ άλλων, παρακολουθήστε τις προβολές των Las Acacias, του Πάμπλο Τζιορτζέλι, Buddha Mountain, του Λι Γιου, Flying fish, του Σανζίβα Πουσπακουμάρα, και Les Fleurs du Mal, του Νταβίντ Ντούσα.

 Το πλήρες αφιέρωμα στο έργο του Κωνσταντίνου Γιάνναρη, ενός από τους πλέον διακεκριμένους Έλληνες σκηνοθέτες της γενιάς του. Το αφιέρωμα εκτείνεται από τα πρώτα μικρού μήκους φιλμ του δημιουργού μέχρι τις βραβευμένες ταινίες μυθοπλασίας, που σημάδεψαν το ελληνικό σινεμά των τελευταίων ετών, καθώς και την πολυαναμενόμενη επιστροφή του με την ταινία Man at Sea.

 Το τμήμα Ματιές στα Βαλκάνια, το οποίο παρουσιάζει για ακόμα μία χρονιά τις σημαντικότερες κινηματογραφικές προτάσεις από την περιοχή των Βαλκανίων .

 Το έργο ενός από τους σημαντικότερους σκηνοθέτες του νέου κύματος του δανέζικου σινεμά, του Όλε Κρίστιαν Μάντσεν, μέσα από ένα αφιέρωμα που περιλαμβάνει ταινίες όπως το Kira’s Reason και το Flame & Citron.  Περισσότερα στο www.filmfestival.gr

error: Content is protected !!