Επιλογή Σελίδας
Στο επίκεντρο της συνάντησης που είχαν χθες ο υπουργός Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων με τον πρεσβευτή της Ολλανδίας στην Ελλάδα, Κέις βαν Ρέι, βρέθηκε επένδυση ύψους 300-500 εκατ. ευρώ στον τομέα της εφοδιαστικής αλυσίδας, στην Κρήτη, από ολλανδικό όμιλο.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τα “ΤΑ ΝΕΑ” ”ο όμιλος ο οποίος έχει υποβάλει αίτηση ένταξης στο fast track, είναι ο Vopak, από τις μεγαλύτερες εταιρίες logistics στον κόσμο, με έδρα την Ολλανδία, ενώ είναι μια από τις 14 εταιρίες που έχουν επιλεγεί στη β’ φάση του διαγωνισμού αποκρατικοποίησης της ΔΕΠΑ. Η εταιρία Vopak LNG θεωρείται από τις μεγαλύτερες εταιρίες που διαχειρίζεται ενεργειακές υποδομές και κυρίως αποθήκες καυσίμων και δραστηριοποιείται στον τομέα της αποθήκευσης χημικών σε υγρή και αέρια μορφή, υποπροϊόντων του πετρελαίου, πετροχημικών, βιοκαυσίμων και υγροποιημένων αερίων.

Η επένδυση, όπως αναφέρεται σε πρώτη φάση να κυμανθεί μεταξύ 300 και 500 εκατ. ευρώ και στο στάδιο της κατασκευής της εκτιμάται ότι θα προσφέρει 1.500 θέσεις εργασίας, ενώ μετά την ολοκλήρωσή της ο αριθμός των νέων θέσεων που θα δημιουργηθούν θα φτάσει τις 200.

Η συγκεκριμένη επένδυση σύμφωνα με πληροφορίες αφορά τη δημιουργία αποθηκευτικών χώρων – δεξαμενών καυσίμων, καθώς ο ολλανδικός όμιλος έχει επιλέξει την Κρήτη ως ένα από τα τέσσερα σημεία στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσόγειου όπου θα δημιουργήσει ανάλογα κέντρα. Η επένδυση θα γίνει σε μια περιοχή 400 στρεμμάτων”.

error: Content is protected !!