Επιλογή Σελίδας

Από το Νοέμβρη του 1960 στο 2012

18.12.2011 έως 15.01.2012

Ο κινηματογράφος Τριανόν συμπληρώνει 50 χρόνια απρόσκοπτης λειτουργίας και διοργανώνει μια μεγάλη γιορτή τόσο για να το γλεντήσει, όσο και για να αναδείξει όλα τα στοιχεία που τον καθιστούν μοναδικό.

Για πάνω από δέκα χρόνια στο Τριανόν πραγματοποιούνται πέραν των κινηματογραφικών προβολών, μουσικές, θεατρικές και χορευτικές παραστάσεις και ειδικές εκδηλώσεις στις οποίες συμμετέχει και το κοινό. Ενδεικτικά μόνο αναφέρονται τα προγράμματα Μουσική & Κινηματογράφος, Ψυχιατρική & Κινηματογράφος, Ραντεβού με τους Κλασσικούς, τις παιδικές θεατρικές / μουσικοθεατρικές παραστάσεις (φέτος φιλοξενείται η θεατρική παράσταση Το Κουτί της Πανδώρας, και Το Πάπλωμα με τα Χρυσά Κουδούνια, την ζωντανή μουσική παράσταση με τη Μαρίζα Κωχ).

Στην σειρά εκδηλώσεων που έχουν προγραμματιστεί με τίτλο Τριανόν-50 Χρόνια plus, στόχος είναι να αναδειχθεί αυτή η ιδιαίτερη ταυτότητα του χώρου και για τον λόγο αυτό οι περισσότερες εκδηλώσεις είναι μουσικές, είτε με καλλιτέχνες που έχουν εμφανισθεί στο παρελθόν στο Τριανόν, όπως η Σαβίνα Γιαννάτου, η Μαρίζα Κωχ, ο Σταύρος Παπασταύρου, η Ζανέτ Καπούγια και οι drog A tec, αλλά και με αρκετούς άλλους σημαντικότατους καλλιτέχνες όπως η Λένα Πλάτωνος, ο Μίμης Πλέσσας, οι Χαΐνηδες, ο Μάριος Στρόφαλης, ο Αλέξανδρος Βούλγαρης, και οι Εncardia.

 Στο πρόγραμμα αυτό περιλαμβάνεται και η επίσημη παρουσίαση της θεατρικής παράστασης Το Ταβλι με τον Νίκο Ορφανό και τον Κωνσταντίνο Κάππα, που θα φιλοξενείται σε σταθερή βάση από 17/1/2012 κάθε Τρίτη και Τετάρτη, καθώς και το αφιέρωμα στο Νίκο Γκάτσο από την αγαπημένη Μάνια Παπαδημητρίου.

Κινηματογραφικά, θα καλέσουμε τους μικρομηκάδες, σταθερούς μας φίλους τα τελευταία 10 χρόνια, που το Φεστιβάλ Δράμας ταξιδεύει στην Αθήνα. Επίσης, θα προβάλουμε ξανά σε φιλμ την ταινία του Bela Tarr Satantango για τους σκληροπυρηνικούς σινεφίλ που αγαπάμε και θα τους προσκαλέσουμε την επόμενη μέρα σε μία συζήτηση με τον Bela Tarr, τον Θόδωρο Αγγελόπουλο και δύο κριτικούς κινηματογράφου με θέμα Πολιτική και Σινεμά.

Όλα αυτά θα ξεκινήσουν, όπως το 1960, με το Ποτε Την Κυριακη στις 18 Δεκεμβρίου – Κυριακή φυσικά, την προβολή του οποίου θα προλογίσουν μουσικά ο Μίλτος Λογιάδης στο πιάνο και ο Ζερμπίνος με το ακορντεόν του.

error: Content is protected !!