Επιλογή Σελίδας

Στην περιοχή του Yongsan International Business, στη Σεούλ η διεθής εταιρεία μελετών Skidmore, 

Στην περιοχή του Yongsan International Business, στη Σεούλ η διεθνής εταιρεία μελετών Skidmore Owings & Merrill LLP (SOM), προετοιμάζεται να κτίσει έναν ουραξονύστη ύψους 343 μέτρων, ο οποίος θα είναι ορόσημο στη μελλοντική κατασκευή τέτοιων υψηλών κτιρίων. Κι αυτό γιατί ο νέος ουρανοξύστης βασίζεται ως προς τον σχεδιασμό στις διαγωνίους, που ελαχιστοποιούν τις δυνάμεις του αέρα που θα δέχεται, μειώνει σημαντικά το κόστος κατασκευής, προσφέρει εκπληκτική θέα και πληροί τους αυστηρούς κανόνες για ενεργειακή οικονομία.

Η διαγώνια δομή του, όπως αναφέρουν οι μελετητές, εξασφαλίζει τη μείωση των δυνάμεων που ασκούνται στην κατασκευή και άρα στη μείωση κατά 25% του χάλυβα που απαιτείται στην οικοδόμησή του.

Ο σχεδιασμός με τριγωνικές βάσεις για τα τζάμια, ενισχύει την παθητική περιβαλλοντική στρατηγική ελέγχου εντός του κτιρίου, ενώ στην πρόσοψη, υπό τις διαφορετικές γωνίες που τοποθετούνται (οριζόντια, κάθετα και διαγώνια) εξασφαλίζουν περιορισμό της θερμότητας το καλοκαίρι στο εσωτερικό του κτιρίου και παράλληλα επιτρέπουν στο ηλιακό φως το ζεσταίνει κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Τα τρίκλινα τζάμια στην πρόσοψη μειώνουν την απώλεια ενέργειας, ως εκ τούτου ανταποκρίνεται στους κορεατικούς κανονισμούς για τα “πράσινα” κτίρια. Βασικό στοιχείο στα συστήματα θέρμανσης και ψύξης του ουρανοξύστη είναι το νερό, μέσω του οποίου ρυθμίζεται η θερμοκρασία, γεγονός που οδηγεί σε μικρότερη κατανάλωση ενέργειας σε συνδυασμό με καλύτερο περιβάλλον για τους χρήστες.

Ο ουρανοξύστης θα έχει μικτή χρήση, καθώς βρίσκεται σε μια αναδυόμενη επιχειρηματική περιοχή της Σεούλ, διαθέτει περισσότερα από 170.000 τετραγωνικά μέτρα χώρων γραφείων, ειδικούς ορόφους για γυμναστήριο και καφετέρια και ένα “σαλόνι” στην ταράτσα. Επίσης, θα διαθέτει εμπορικούς χώρους, ενώ η είσοδος είναι σχεδιασμένη να δίνει την αίσθηση της ενσωμάτωσης του κτιρίου στη γύρω περιοχή και άρα το λόμπι σαν μια φυσική συνέχεια της πλατείας που βρίσκεται απέναντι στον ουρνοξύστη.

error: Content is protected !!