Επιλογή Σελίδας

Με ποινές ισοβίων και πολυετών καθείρξεων που επιβλήθηκαν σε 21 από τους 26 κατηγορουμένους, έκλεισε στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας η δίκη για το σκάνδαλο της καταπάτησης εκατοντάδων στρεμμάτων δημόσιας δασικής έκτασης στη θέση Αιξωνή στη Γλυφάδα.

Στη φυλακή οδηγήθηκαν τρεις από τους καταδικασθέντες σε ποινές ισοβίων, οι οποίοι φέρεται ότι είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο στην υπόθεση, ενώ οι υπόλοιποι καταδικασθέντες άσκησαν έφεση και αφέθηκαν ελεύθεροι Συγκεκριμένα, το δικαστήριο επέβαλε 5 φορές ισόβια, 19 χρόνια και 5 μήνες στον δικηγόρο Δημήτρη Παρασκευόπουλο, ισόβια και 8 χρόνια κάθειρξη στον επιχειρηματία Τζον Κωνσταντινίδη, ενώ ισόβια και κάθειρξη 23 ετών και στον επίσης επιχειρηματία Κωνσταντίνο Γεωργίου.

 Σε 16 κατηγορουμένους επιβλήθηκαν ποινές από 10 έως 18 χρόνια κάθειρξη, με αναστολή εκτέλεσης της ποινής τους, έως τη δίκη τους σε δεύτερο βαθμό. Ο γνωστός ποινικολόγος Αλέξανδρος Λυκουρέζος καταδικάστηκε σε φυλάκιση πέντε ετών με αναστολή, όπως επίσης και ο δικηγόρος Βασίλης Αγιασοφίτης, στον οποίον επεβλήθη ποινή φυλάκισης 4 ετών και 9 μηνών. Και οι δύο άσκησαν έφεση και αφέθηκαν ελεύθεροι.

To δικαστήριο δεν έκανε δεκτή την πρόταση του εισαγγελέα για την καταβολή εγγυοδοσίας, ενώ υποχρέωσε και τους 16 καταδικασθέντες να εμφανίζονται στο Αστυνομικό Τμήμα και παράλληλα απαγορεύτηκε η εξοδός τους από τη χώρα. 

error: Content is protected !!