Επιλογή Σελίδας

Μια συντονισμένη επιχείρηση πανελλαδικής κλίμακας κατεδάφισης αυθαιρέτων που βρίσκονται σε αιγιαλό, δάση και παραλίες για τα οποία έχουν εκδοθεί τελεσίδικα πρωτόκολλα κατεδάφισης, ετοιμάζει για πρώτη φορά στα χρονικά, το ΥΠΕΚΑ, σύμφωνα με την “Ελευθεροτυπία”.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου που φέρνει το δημοσίευμα στο φως, όπως καταγράφονται από τις 7 γενικές γραμματείες αποκεντρωμένων διοικήσεων των περιφερειών, θα κατεδαφιστούν 2.105 σε αιγιαλούς και παραλίες και 1.200 σε δάση και δασικές εκτάσεις, δηλαδή συνολικά 3.305 κτίσματα.

Η επιχείρηση κατεδάφισης, όπως αναφέρεται, αναμένεται να εκδηλωθεί από τις επόμενες εβδομάδες παράλληλα με την επεξεργασία του νέου οικιστικού νομοσχεδίου. Το νέο οικιστικό νομοσχέδιο, σύμφωνα με το δημοσίευμα, θα προβλέπει οριστική νομιμοποίηση τόσο για τις πολεοδομικές υπερβάσεις κτιρίων που έχουν ανεγερθεί με οικοδομική άδεια, όσο και αυθαιρέτων που βρίσκονται σε περιοχές οι οποίες μπορούν να αποκτήσουν οικιστική καταλληλότητα και να πολεοδομηθούν.

error: Content is protected !!