Επιλογή Σελίδας
Τον Ιούλιο του 2013 θα δοθεί στην κυκλοφορία η επέκταση του Μετρό προς το Ελληνικό που θα περιλαμβάνει τέσσερις νέους σταθμούς (Ηλιούπολη, Αλιμο, Αργυρούπολη και Ελληνικό) και το Φθινόπωρο 8α είναι έτοιμες προς παράδοση και οι επεκτάσεις του Μετρό προς Χαϊδάρι και Ανθούπολη.

Αυτά ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Κωστής Χατζηδάκης, κατά την χθεσινή του επίσκεψη στα έργα επέκτασης του Μετρό προς το Ελληνικό και τους τέσσερις νέους σταθμούς Ηλιούπολης, Αλίμου, Αργυρούπολης και Ελληνικού.

Η Επέκταση προς το Ελληνικό θα αλλάξει την εικόνα σε σχέση με τα Νότια Προάστια. Η διαδρομή Σύνταγμα-Ελληνικό θα γίνεται σε 14 λεπτά και θα εξυπηρετούνται κάθε μέρα 80.000 συμπολίτες μας. Το έργο στοίχισε 400 εκατομμύρια ευρώ και συγχρηματοδοτήθηκε από το ΕΣΠΑ, από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Επίσης, όπως ανέφερε η Αττικό Μετρό συνεχίζει τη δουλειά της, καθώς ήδη ξεκίνησαν οι πρόδρομες εργασίες για να κατασκευαστεί η νέα γραμμή από το Χαιδάρι στον Πειραιά (με χρονοδιάγραμμα να παραδοθεί το 2017). Παράλληλα, προχωρούν οι μελέτες για την γραμμή U όπως λέγεται, που θα καλύπτει πολλές περιοχές της Αθήνας.

error: Content is protected !!