Επιλογή Σελίδας

Όπως κάθε Νοέμβριο, έτσι και φέτος πραγματοποιείται σε 120 και πλέον χώρες η Παγκόσμια Εβδομάδα Επιχειρηματικότητας, κινητοποιώντας πάνω από 24.000 οργανισμούς-εταίρους. Η εκδήλωση αυτή, στο σύνολό της, γίνεται η αφορμή για τη διοργάνωση σχεδόν 34.000 δραστηριοτήτων που εμπλέκουν άμεσα περισσότερους από 7 εκατομμύρια ανθρώπους. 

Οικοδεσπότης στην Ελλάδα της Παγκόσμιας Εβδομάδας Επιχειρηματικότητας – που πρόκειται να λάβει χώρα το διάστημα 12 – 25 Νοεμβρίου 2012 – είναι η Ομοσπονδία Ελληνικών Συνδέσμων Νέων Επιχειρηματιών Ελλάδος (Ο.Ε.Σ.Υ.Ν.Ε.), ενώ διοργανωτής είναι η εταιρεία Ολικής Επικοινωνίας MSCOMM. 

Μερικοί μόνο από τους διάσημους υποστηρικτές της ΠΕΕ είναι σημαντικές μορφές της παγκόσμιας πολιτικοοικονομικής σκηνής, όπως οι Barack Obama (πρόεδρος των ΗΠΑ), Πρίγκιπας Κάρολος (του ΗΒ), Yukio Hatoyama (πρωθυπουργός της Ιαπωνίας), Michael Dell (Dell Inc), Richard Branson (Virgin Group) και Muhammad Yunus (Βραβείο Νόμπελ Ειρήνης 2006). 

Η Παγκόσμια Εβδομάδα Επιχειρηματικότητας μπορεί να αποτελέσει μια νησίδα αισιοδοξίας και έμπνευσης για τους νέους. Στόχος της, σημειολογικός και ουσιαστικός, είναι να φέρει κοντά 3 «γενιές» επιχειρείν – τους θεσμικούς, τους ανερχόμενους, τους νέους ή δυνητικούς, καθώς και την κυβέρνηση, ώστε να σηματοδοτήσει μια νέα εποχή για την Ελλάδα. Μία εποχή όπου απαιτούνται νέες συλλογικότητες για τη δημιουργία ενός περιβάλλοντος που θα κρατήσει τους νέους στη χώρα και θα δημιουργήσει ουσιαστικές ευκαιρίες για ανάπτυξη.

Στο πλαίσιο της ΠΕΕ, διοργανώνονται εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα με τη βοήθεια των τοπικών Αρχών, επιχειρηματιών και φορέων, με αιχμή του δόρατος μία τριήμερη εκδήλωση στην Αθήνα, στις 14 έως τις 16 Νοεμβρίου. 

Στις 14 Νοεμβρίου (18.00-21.00), σημαντικοί εκπρόσωποι της κοινωνικής και πολιτικής ζωής θα ανοίξουν τις εργασίες του τριήμερου συνεδρίου στο Συνεδριακό Κέντρο της Εθνικής Ασφαλιστικής, μιλώντας για τις θεσμικές και πρακτικές παρεμβάσεις που πρέπει να λάβουν χώρα, προκειμένου να ενισχυθεί η νεανική επιχειρηματικότητα, να σταματήσει η «μετανάστευση» μυαλών και να περιοριστεί η διαρκώς αυξανόμενη ανεργία. 

Ίδρυμα Κακογιάννη

Ιδιαίτερα σημαντική είναι επίσης και η εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στις 15 Νοεμβρίου (13.00-21.00), στο Ίδρυμα Κακογιάννη. Πρωτοπόροι επιχειρηματίες και οραματιστές, – άνθρωποι που αλλάζουν τους όρους του παιχνιδιού – «Game Changers» από τις Η.Π.Α, την Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή, δίνουν το «παρών», για να μοιραστούν με τους Έλληνες τις επιχειρηματικές τους ιδέες και τον τρόπο με τον οποίο τις μετέτρεψαν σε επιτυχημένες ανερχόμενες εταιρείες, δημιουργώντας μοναδικές ευκαιρίες δικτύωσης.

Επιμέλεια: Aννίτα Τριανταφυλλοπούλου

error: Content is protected !!