Επιλογή Σελίδας
Η Ελλάδα μπορεί να προσελκύσει επενδύσεις ύψους 20 δισ. ευρώ και να δημιουργήσει περίπου 220.000 θέσεις εργασίας μόνο από τον κλάδο των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, τόνισε ο εκτελεστικός διευθυντής του Οργανισμού “Invest in Greece”, κ. Άρις Συγγρός, μιλώντας στο Συνέδριο “Ελλάδα Ωρα για Επενδύσεις” που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα.

Παράλληλα, τόνισε ότι παρά τα σημαντικά προβλήματα της ελληνικής οικονομίας τα τελευταία χρόνια η Ελλάδα υποδέχτηκε επενδύσεις 3,5 δισ. ευρώ, κυρίως προς ήδη υφιστάμενες επιχειρήσεις και έργα.

Τέλος ανέφερε ότι η Ελλάδα, έχει συγκεντρώσει το ενδιαφέρον για επενδύσεις στον τουρισμό και την τροφική αλυσίδα, ενώ υπάρχουν μεγάλες ευκαιρίες σε θέματα όπως τα ορυκτά και η διαχείριση περιβάλλοντος. 

Από την πλευρά του ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Ν. Μηταράκης, μιλώντας στο Συνέδριο, έθεσε πέντε προτεραιότητες για την επανεκκίνηση της οικονομίας και την προσέλκυση επενδύσεων:

-την αναμόρφωση του φορολογικού συστήματος
-την ενίσχυση της ρευστότητας στην αγορά 
-την ανάπτυξη όλων των επενδυτικών κρατικών πρωτοβουλιών (προώθηση μεγάλων έργων, αξιοποίηση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ κτλ),
-την ύπαρξη το ταχύτερο δυνατό σαφών κανόνων και προτεραιοτήτων στον χωροταξικό σχεδιασμό,
-την λήψη μέτρων για την στήριξη και στη συνέχεια την αύξηση των εξαγωγών.

error: Content is protected !!