Επιλογή Σελίδας

Έργα ύψους 15 εκατ. ευρώ για ανάπλαση αστικών περιοχών στην Περιφέρεια Κρήτης θα υλοποιηθούν την επόμενη τετραετία σε υλοποίηση της σύμβασης με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, που υπεγράφη σήμερα στο υπουργείο Ανάπτυξης.

Τη σύμβαση υπέγραψαν ο αντιπρόεδρος της ΕΤΕπ Π. Σακελλάρης, με τον περιφερειάρχη Κρήτης Σ. Αρναουτάκη, παρουσία του υπουργού κ. Μ. Χρυσοχοίδη.

Η χρηματοδότηση προέρχεται από το ταμείο Jessica, μέσω του οποίου θα διατεθούν συνολικά 258 εκατ. ευρώ για επενδύσεις σε ελληνικές αστικές περιοχές. Οι επενδύσεις στην Κρήτη, που είναι η πρώτη Περιφέρεια για την οποία υπογράφεται σύμβαση χρηματοδότησης, θα περιλαμβάνουν έργα αστικής Ανάπτυξης στους τομείς: αναβάθμιση υποβαθμισμένες αστικών περιοχών, έργα βασικής υποδομής, ανάπτυξη συνεργασιών σχηματισμών υψηλής τεχνολογίας και υποδομών που προσφέρουν προστιθέμενη αξία, έργα διαχείρισης υδάτων και αποβλήτων, δίκτυα Ενέργειας, έργα βελτίωσης της ενεργειακής απόδοσης, κλπ.

Στο χρηματοδοτικό σχήμα συμμετέχουν, επίσης, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και η Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα.”Η συμβολή της ΕΤΕπ στις προσπάθειες των τελευταίων μηνών, υπήρξε καθοριστική για να πείσουμε τους Ευρωπαίους εταίρους μας ότι πρέπει να βρεθούν και άλλοι δρόμοι για τη χρηματοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των αναπτυξιακών έργων υποδομής στη χώρα μας”, επεσήμανε σε δηλώσεις του ο υπουργός Ανάπτυξης και πρόσθεσε: “Σύντομα θα ανακοινώσουμε μαζί τις σημαντικές τροποποιήσεις των κοινοτικών κανονισμών που θα ανοίξουν το δρόμο για το μεγάλο ζητούμενο που είναι η χρηματοδότηση της πραγματικής Οικονομίας και η επίλυση του μεγάλου προβλήματος της ρευστότητας.”

Ο κ. Σακελλάρης ανέφερε, από την πλευρά του, ότι σύντομα θα υπογραφούν οι επιχειρησιακές συμβάσεις με τις υπόλοιπες Περιφέρειες της χώρας, με την Περιφέρεια Αττικής να δεσμεύει 50 εκατ.ευρώ και την Στερεά Ελλάδα άλλα 40 εκατ.

error: Content is protected !!
Αρέσει σε %d bloggers: