Επιλογή Σελίδας

Την ερχόμενη εβδομάδα θα αναρτήσει στο διαδίκτυο το υπουργείο Εθνικής ‘Αμυνας κατάλογο 1.225 ακινήτων του στρατού, τα οποία προορίζονται για αξιοποίηση.

Τα προς εκμετάλλευση ακίνητα είναι δημόσια περιουσία των Ταμείων Εθνικής ‘Αμυνας, Εθνικού Στόλου και Αεροπορικής Άμυνας και θα αξιοποιηθούν σύμφωνα με τη σχετική νομοθεσία.

Αυτό ανακοίνωσε ο αρμόδιος υφυπουργός, Δ. Ελευσινιώτης, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ι. Λαγού.  Όπως διευκρίνισε ο κ. Ελευσινιώτης, πρωταρχικός σκοπός είναι εκμετάλλευση – ενοικίαση των ακινήτων. Τα ποσά που θα συγκεντρωθούν θα οδηγούνται στο ΓΕΣ «και αυτό, με βάση την επιχειρησιακή αξιολόγηση, να προβαίνει στην κατασκευή στρατιωτικών οικημάτων». «Η περιουσία έχει ταχθεί για την προμήθεια υλικού επιστρατεύσεως, ανακατασκευή στρατιωτικών κτιρίων, κατασκευή οχυρωματικών έργων, επαύξηση αμυντική οργάνωσης της χώρας», προσέθεσε.

Πάντως ξεκαθάρισε, πως «δεν υπάρχει κρυφό σχέδιο ξεπουλήματος» και σημείωσε ότι η εξαμελής επιτροπή που δίνει και την τελική έγκριση για την αξιοποίηση των ακινήτων, αποτελείται από τους υπουργούς Εθνικής Άμυνας και Οικονομικών, τους αρχηγούς ΓΕΕΘΑ και ΓΕΣ και τους δύο υπαρχηγούς του ΓΕΣ.

Εξάλλου, ο κ. Ελευσινιώτης υπογράμμισε ότι για τα κενά στρατόπεδα γίνεται διεργασία και η πρόθεση είναι να δοθεί η χρήση τους έτσι, ώστε ένα μέρος των χρημάτων να το παίρνει και το Ταμείο Εθνικής ‘Αμυνας (Τα.ΕΘ.Α.)

error: Content is protected !!