Επιλογή Σελίδας

Η παράσταση ΄΄Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας΄΄ σε σκηνοθεσία Federico Nieto – El’ Gazi ανεβαίνει στο θέατρο Badminton στα πλαίσια του Backstage Theatre Festival, από τις 18 Ιανουαρίου.

Όταν δύο ζευγάρια από ματαιωμένους εραστές, ένα μπουλούκι απο αδέξιους ερασιτέχνες ηθοποιούς, ένα ζευγάρι αντιμαχόμενων υπερφυσικών ξωτικών και ένα ερωτικό φίλτρο που πήγε στραβά, ενώνονται μέσα σε ένα μαγεμένο φεγγαρόλουστο δάσος, υπό την ξέφρενη ατμόσφαιρα ενός βασιλικού γάμου, το αποτέλεσμα είναι ένα ασύγκριτο  μείγμα ευθυμίας και μαγείας.

Ένα ΄΄Όνειρο΄΄ και δη ΄΄Καλοκαιρινής Νύχτας΄΄. Ξεκινώντας από το ίδιο το κείμενο του Σαίξπηρ και χρησιμοποιώντας μια νέα, πρωτότυπη μετάφραση, ειδικά γραμμένη για το συγκεκριμένο εγχείρημα της ομάδας, και που δημιουργήθηκε από τις ανάγκες της σύγχρονης εποχής, αλλά και με πιστότητα στη γραφή του Σαίξπηρ, το κείμενο ΄΄Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας΄΄ θα παρουσιαστεί σε ολόκληρο το εύρος του.

Χρησιμοποιώντας την αισθητική που θα αναπτυχθεί στην παράσταση, θα είναι μια κοντινή και παραπλήσια εκδοχή στον ελισαβετιανό τρόπο παρουσίασης του θεάτρου, όπου τα σκηνικά και τα κοστούμια υπήρξαν μινιμαλιστικά και το βάρος έπεφτε στην ενσάρκωση του κειμένου από τον ηθοποιό. Δίνοντας έτσι την ευκαιρία στο χώρο, να αναπνεύσει με διάφορους τρόπους και να δημιουργήσει διαφορετικά επίπεδα δράσης. Με αυτόν τον τρόπο θα επιτυγχάνεται η σκηνική αφαίρεση, αλλά συγχρόνως και ο νοηματικός και δραματουργικός πλουραλισμός.

Σκηνοθεσία – Σκηνικά – Σχεδιασμός Φωτισμών: Federico Nieto – El’ Gazi

Πληροφορίες εκδήλωσης

Θέατρο Badminton

Τετάρτη έως Κυριακή στις 20.15

Είσοδος 9 – 15 ευρώ

error: Content is protected !!