Επιλογή Σελίδας
Χωρίς οικοδομική άδεια λειτουργεί και αποδίδει δικαιοσύνη καθημερινά σε δεκάδες υποθέσεις το Δικαστικό Μέγαρο Ξάνθης, γεγονός που επιβεβαίωσε και ο αντιδήμαρχος Πολεοδομίας και Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου Ξάνθης, κος Χρήστος Μούρκας.

Όπως ανέφερε ο ίδιος, μιλώντας στον Ρ/Σ Ξάνθη FM100 και την εκπομπή Σχολιάζοντας την Καθημερινότητα, στο σύνολό τους τα δημόσια κτήρια της Ξάνθης δεν έχουν οικοδομικές άδειες, καθώς “τότε που κτίζονταν τα κτίρια αυτά, κτίζονταν χωρίς άδειες”. 

Η επιβεβαίωση αυτή της ουσιαστικά έκνομης λειτουργίας δημόσιων κτιρίων στην Ξάνθη από τα χείλη του αντιδημάρχου κ. Μούρκα, εγείρει εντόνως ερωτηματικά αναφορικά με την εφαρμογή της ισονομίας και της ισοπολιτείας, καθώς σε αντίστοιχες παραβάσεις που παρατηρούνται σε ιδιώτες επιβάλλονται αυστηρές ποινές και κυρώσεις.
 
 ”Ναι είναι αλήθεια πως ούτε το Δικαστικό Μέγαρο έχει οικοδομική άδεια. Το τι γίνεται όμως σε αυτή την περίπτωση είναι μια ερώτηση που πρέπει να απευθύνεται στο Υπουργείο Δικαιοσύνης” συμπλήρωσε ο κος Μούρκας.

error: Content is protected !!