Επιλογή Σελίδας
Συνολικά 25.000 νέες θέσεις εργασίας αναμένεται να δημιουργήσει η επανεκκίνηση των έργων των τεσσάρων αυτοκινητοδρόμων, ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον Επίτροπο περιφερειακής ανάπτυξης Γιοχάνες Χαν, την Τετάρτη στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με τον κ. Χατζηδάκη, στόχος της ελληνικής κυβέρνησης είναι τα έργα να ξεκινήσουν τον Απρίλιο, καθώς ήδη έχει συναφθεί δάνειο με την ΕΤΕπ, ύψους 650 εκατ. ευρώ, ενώ το Φεβρουάριο όπως δήλωσε θα πρέπει να έχει κλείσει η σχετική συμφωνία με τις εμπλεκόμενες τράπεζες. 

Στην πορεία η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρέπει να ανάψει το πράσινο φως για την εκκίνηση των έργων. Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα περίπλοκο νομικό ζήτημα, ανέφερε, για το οποίο “Χρειαζόμαστε μια ισχυρή νομική βάση και γι΄ αυτό βρίσκομαι σήμερα εδώ”.  

Από την πλευρά του ο κ. Χαν εξέφρασε τη βούληση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να παράσχει στήριξη, για να προχωρήσουν τα έργα αυτά και τόνισε ότι μόλις διευκρινιστούν τα νομικά ζητήματα, θα είναι δυνατή η επανεκκίνηση μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2013.
 
Σχετικά με την απορρόφηση των κονδυλίων από τα διαρθρωτικά Ταμεία, ο Κ.Χατζηδάκης είπε ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε επίπεδα άνω του κοινοτικού μέσου όρου. Το πρώτο εξάμηνο του 2012 η απορρόφηση των κονδυλίων κυμάνθηκε στο 60%, ενώ στο δεύτερο εξάμηνο η απορρόφηση έφτασε στο 102%.

error: Content is protected !!