Επιλογή Σελίδας
Το ΣτΕ έκρινε ότι πρέπει να “κοπούν” διατάξεις του σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος, με το οποίο τροποποιούνται οι χρήσεις γης των οικοπέδων γύρω από την ευρύτερη περιοχή του εμπορικού κέντρου “The Mall”, στο Μαρούσι.

Συγκεκριμένα, το Συμβούλιο της Επικρατείας, βάζει φρένο, στην ανέγερση Πολεοδομικών Κέντρων σε οικοδομικά τετράγωνα επί της οδού Κυπρίων Αγωνιστών, όπου ισχύει μόνο η χρήση “αμιγούς κατοικίας” ενώ ζητάει από το αρμόδιο υπουργείο να ξαναδεί αν το θέμα της χρήσης “γενικής κατοικίας” στα οικοδομικά τετράγωνα με πρόσωπο επί της οδού Κύμης, προς την πλευρά του Νέου Ηρακλείου, είναι σύμφωνη με το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο. 

Ειδικότερα, με τη γνωμοδότηση του ΣτΕ (81/2012) κρίθηκαν μη νόμιμες οι ακόλουθες διατάξεις:

Συγκεκριμένα, η διάταξη που επιτρέπει σε οικοδομικά τετράγωνα επί της οδού Κυπρίων Αγωνιστών να ανεγείρονται και Πολεοδομικά Κέντρα. Επιτρέπει να ανεγείρονται καταστήματα μέχρι 80 τ.μ., γραφεία, εστιατόρια μέχρι 200 τ.μ., αναψυκτήρια μέχρι 80 τ.μ., πολιτιστικά κέντρα κλπ. Στο Διάταγμα προβλέπεται ότι οι “οχλούσες χρήσεις” (μικροβιοτεχνίες) πρέπει να απομακρυνθούν μέσα σε οκτώ χρόνια  από την περιοχή. Όμως, ή πρέπει να διαγραφεί ή πρέπει να αναμορφωθεί η επόμενη διάταξη που προβλέπει ότι μπορεί οι χρήσεις αυτές να παραμείνουν και μετά τα οκτώ χρόνια, εάν η άδεια λειτουργίας τους είναι μεγαλύτερης διάρκειας.

error: Content is protected !!