Επιλογή Σελίδας

Πρωτοβουλία για τη διοργάνωση Φεστιβάλ Γαστρονομίας αναλαμβάνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης με σκοπό να αναδείξει ένα νέο ετήσιο θεσμό για την πόλη.

Κύριοι στόχοι της διοργάνωσης είναι τόσο η αναζήτηση της γαστρονομικής ταυτότητας της Θεσσαλονίκης, για την οποία τόσα πολλά λέγονται και γράφονται, όσο και η δημιουργική συμμετοχή των επαγγελματιών και των ερασιτεχνών που δραστηριοποιούνται σε σχετικά πεδία, αλλά και η ανάδειξη της Θεσσαλονίκης ως κορυφαίου γαστρονομικού προορισμού για έλληνες και ξένους επισκέπτες.

Για την επίτευξή τους απευθύνουμε ανοιχτή πρόσκληση συμμετοχής σ’ αυτή τη μεγάλη γιορτή γαστρονομίας, με αρώματα και γεύσεις να πλημμυρίζουν τα εστιατόρια, τα ουζερί, τα ζαχαροπλαστεία, τα καφέ, τις κουζίνες και τις πλατείες της πόλης.

Αναγνωρίζοντας ότι γύρω από το στρωμένο τραπέζι, απολαμβάνοντας εδέσματα καθημερινής μαγειρικής ή υψηλής γαστρονομίας, παίρνουμε μαθήματα πολιτισμού, οικονομίας, γεωγραφίας, αισθητικής, ιστορίας, αλλά και παράδοσης των λαών, ο Δήμος Θεσσαλονίκης διοργανώνει ένα Φεστιβάλ Γαστρονομίας στην πόλη που εδώ και δυόμιση χιλιετίες είναι σταθμός λαών και πολιτισμών. Ξένοι με διαφορετικές εθνικότητες, θρησκείες, συνήθειες, ήθη και έθιμα έγιναν κάτοικοί της. Η συμβίωσή τους κατέληξε στην ενσωμάτωση νέων ιδεών στις εκφράσεις της καθημερινής ζωής. Κορυφαίο παράδειγμα, η ξακουστή στο πανελλήνιο γαστρονομία της Θεσσαλονίκης.

Το Thessaloniki Food Festival προτείνει έναν μήνα με νόστιμα μαγειρέματα, γευστικές δοκιμές, εργαστήρια γεύσης, εκθέσεις γαστρονομίας και κρασιού, δείπνα, γαστρο-εικαστικές παρεμβάσεις και ποικίλες δράσεις σε όλη την πόλη.

error: Content is protected !!