Επιλογή Σελίδας

Τέταρτο συνέδριο της Έκθεσης Agrotica: Εναλλακτικές καλλιέργειες με μέλλον, απάντηση στη μιζέρια του Μνημονίου. Γεωπόνοι αναλύουν στη Voria.gr τα υπέρ και τα κατά κάθε καλλιέργειας.

Στην Ελλάδα της κρίσης και του Μνημονίου, με την εθνική οικονομία να βιώνει μια πρωτοφανή ύφεση και την καταναλωτική δύναμη των πολιτών να μειώνεται δραματικά, ο πρωτογενής τομέας επιχειρεί να δείξει τον δρόμο για επιστροφή στην ανάπτυξη. Οι νέες εναλλακτικές καλλιέργειες καλούν τους παραγωγούς – νέους και παλιούς – να τις γνωρίσουν, υποσχόμενες ότι η γεωργία μπορεί να γίνει ξανά η “ατμομηχανή” της εγχώριας οικονομίας.

Αυτός είναι ο σκοπός του 4ου Πανελληνίου Συνεδρίου Agrotica, με τίτλο «Νέες Καλλιέργειες και Τεχνολογίες στη Γεωργία, ως Προοπτική Ανάπτυξης», που συνδιοργανώνεται από τη Helexpo και τη Γεωπονική Σχολή του ΑΠΘ και πραγματοποιείται στις 4 και 5 Φεβρουαρίου στο Συνεδριακό Κέντρο «Νικόλαος Γερμανός», στο πλαίσιο της 24ης Διεθνούς Έκθεσης Agrotica (1-5 Φεβρουαρίου). Γεωπόνοι που συμμετέχουν στην ημερίδα μιλούν στη Voria.gr για τα υπέρ και τα κατά κάθε καλλιέργειας και παρουσιάζουν τις προοπτικές ανάπτυξης και τα προβλήματα που εντοπίζονται.

«Οι εναλλακτικές καλλιέργειες παρουσιάζουν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, κυρίως για τους νέους ανθρώπους που έχουν κάποια έκταση και έχουν βρεθεί, λόγω της κρίσης, να έχουν ελάχιστες επιλογές. Στην κατάσταση που έχουμε βρεθεί η επιστροφή στην πρωτογενή παραγωγή αποτελεί μονόδρομο, αρκεί να υπάρχει σωστή ενημέρωση και ο κατάλληλος σχεδιασμός», δηλώνει ο πρόεδρος του τμήματος Γεωπονίας, Δημήτρης Κωβαίος.

Tου Αλέξανδρου Μητάκη

error: Content is protected !!