Επιλογή Σελίδας

Το ρεκόρ υψηλότερου ενοικίου αναμένεται να σπάσει το Opus Hong Kong, το πρώτο οικιστικό έργο του διάσημου αρχιτέκτονα Frank στο Χονγκ Κογκ. Πρόκειται για 12όροφο κτίριο κατοικιών που αποτελείται από δυο μαιζονέτες με κήπο και 10 διαμερίσματα των 560 εως 640 τμ. Το συγκρότημα βρίσκεται στο 53 Stubbs Road από τις πιο ακριβές γειτονίες του Χονγκ Κόγκ, ανήκε στην Swire Properties και για 60 χρόνια ηταν κατοικία υψηλόβαθμου στελέχους της εταιρείας. 

Τα διαμερίσματα διαθέτουν ενιαίους χώρους και περιστρέφονται ομαλά γύρω από έναν κεντρικό πύργο -πυρήνα, εξασφαλίζοντας ότι κάθε μονάδα έχει διαφορετική εσωτερική διαρρύθμιση και πανοραμική θέα 360 μοιρών στην πόλη και στο λιμάνι Victoria.

Η Swire Properties ανέθεσε στον Gehry τον σχεδιασμό το 2004. Το έργο παρουσιάστηκε το 2009 και αναμένεται να ολοκληρωθεί το δεύτερο εξάμηνο του 2012. Με μια τέτοια τοποθεσία και τον Gehry αρχιτέκτονα τα διαμερίσματα απευθύνονται σε πολύ γερά πορτοφόλια δήλωσε ο ΔΣ Swire Properties της χωρίς να αναφέρεται στο τίμημα του ενοικίου.

error: Content is protected !!