Επιλογή Σελίδας
Διαθέτει 6.118 δωμάτια, μία τροπική ζούγκλα στην είσοδό του και 10 εστιατόρια. Oνομάζεται Genging Highlands Resort και πρόκειται για το μεγαλύτερο τουριστικό θέρετρο του κόσμου σύμφωνα με το Guinness World Records.

Βρίσκεται στη Μαλαισία, μία ώρα από την πρωτεύουσα Κουάλα Λουμπούρ, στην κορυφή ενός βουνού (1.860 μέτρων) και καταλαμβάνει 19.000 τ.μ. 

Η ιδέα της δημιουργίας ενός τουριστικού θερέτρου, ήρθε στο μυαλό του Tan Sri Lim Goh Tong, κατά τη διάρκεια ενός επαγγελματικού ταξιδιού στο Cameron Highlands, το 1964. Η ιδέα ”γεννήθηκε” ενώ απολάμβανε το φρέσκο και καθαρό αέρα, στο μπαλκόνι του ξενοδοχείου του.

Στη συνέχεια, μια μελέτη των χαρτών και των περιχώρων της Κουάλα Λουμπούρ, απόδειξε ότι η εν λόγω περιοχή που δημιουργήθηκε τελικά, ήταν η κατάλληλη καθώς βρισκόταν μόλις 55 χλμ. μακριά από την πρωτεύουσα. Ο Tan Sri Lim στη συνέχεια έπρεπε να βρει τον τρόπο για να μεταμορφωθεί μια απομακρυσμένη ορεινή περιοχή ανάμεσα στην πυκνή τροπική ζούγκλα από παρθένο και δύσβατο έδαφος, σε έναν προορισμό για διακοπές.

Μια ιδιωτική εταιρία που ονομάζεται Genting Highlands Berhad ιδρύθηκε στις 27 Απριλίου 1965, με τον Tan Sri Haji Moah Bin Omar επικεφαλή, και o Tan Sri Lim πέτυχε την έγκριση για την εκποίηση των 12.000 στρεμμάτων και 2.800 στρεμμάτων από τις κυβερνήσεις τις Pahang και Selangor αντίστοιχα μεταξύ των ετών 1965 και 1970. Ωστόσο μία ”ανωμαλία” συνέβη κατά τη διάρκεια της απόκτησης των εγκρίσεων γης. Ενώ η Pahang ενέκρινε γρήγορα τη μίσθωση κυριότητας, η Selangor ενέκρινε διστακτικά μία μίσθωση 99 ετών. Για το λόγο αυτό ο Tan Sri Lim συναντήθηκε με τον τότε κυβερνήτη της Selangor, και πέτυχε μία ελεύθερη μίσθωση.

Στις 18 Αυγούστου 1965, μια τεχνική ομάδα ξεκίνησε να κατασκευάζει αυτό το τιτάνιο έργο και ειδικότερα την οδική πρόσβαση στο έργο, η οποία διήρκησε 4 χρόνια.

Στις 31 Μαρτίου 1969, ο πρώτος πρωθυπουργός της Μαλαισίας έβαλε το θεμέλιο λίθο για το πρώτο ξενοδοχείο. Το 1971, το πρώτο ξενοδοχείο στο θέρετρο ολοκληρώθηκε, φροντίζοντας όμως να διατηρήσει το τροπικό δάσος της περιοχής. Σήμερα, το Genting Highlands Resort διαθέτει έξι ξενοδοχεία και δύο συγκροτήματα διαμερισμάτων στην κορυφή του λόφου και καθώς και ένα θέρετρο γκολφ και ένα θεματικό πάρκο. 

Το 1997, δημιουργήθηκε στο θέρετρο ένα σύστημα με τελεφερικ όπου ανεβάζει τους επισκέπτες στην κορυφή του λόφου. Το σύστημα αυτό είναι το μεγαλύτερο στη Μαλαισία αλλά και σε ολόκληρη την Νοτιοανατολική Ασία.

error: Content is protected !!