Επιλογή Σελίδας

Ούτε ένα, ούτε δυο, αλλά πενήντα νέα ξενοδοχεία Sheraton σχεδιάζουν οι Κινέζοι να κατασκευάσουν το αμέσως επόμενο διάστημα, στο πλαίσιο μιας επιθετικής πολιτικής τουρισμού. Ένα απ’ αυτά, το Sheraton Huzhou Hot Spring Resort, πριν καν κτιστεί εντυπωσιάζει !

Και δικαιολογημένα, αφού πρόκειται για ένα κτίριο …δακτυλίδι, στην νότια όχθη της λίμνης Taihu. Με ύψος πάνω από 100 μέτρα και πλάτος 116 μέτρα, το ξενοδοχείο καλύπτει μια έκταση 75 στρεμμάτων, θα διαθέτει 321 δωμάτια και επιπλέον 40 σουίτες, 37 βίλες, καθώς και προεδρικές σουίτες, με συνολική επιφάνεια 95.000 τ.μ.. Μια επένδυση 1,5 δισ. Δολαρίων, ποσό που αντικατοπτρίζει τη σημασία που αποδίδεται από τους ιδιοκτήτες του σ’ αυτό το κατασκευαστικό έργο.

Σχεδιαστές του είναι το κινεζικό αρχιτεκτονικό γραφείο MAD Architects, του οποίου ηγείται ο Ma Yansong, οι οποίοι θεωρούν ότι η ιδέα τους ανταποκρίνεται κατά τον καλύτερο τρόπο στο περιβάλλον όπου θα κτιστεί. Πέρα από το, πράγματι, μοναδικό σχήμα του κτιρίου, τα δωμάτια του ξενοδοχείου …πλέουν σε άπλετο φυσικό φως και αερισμό. Επιπλέον, εξασφαλίζεται, χάρη στη μορφή του, θέα στη λίμνη σε κάθε δωμάτιο, ανεξάρτητα από τη θέση του. Όσο για την πρόσοψη του, φτιαγμένη από μέταλλο, τη νύχτα …ζωντανεύει, χάρη στο φωτισμό LED, ο οποίος διαρκώς αλλάζει, προσφέροντας διαρκώς νέους χρωματισμούς ή πολύχρωμα κινούμενα σχέδια, τα οποία αντανακλούν στη λίμνη, δημιουργώντας μια ευχάριστη και αισθητικά ξεχωριστή ατμόσφαιρα στην περιοχή. Αυτό το ήρεμο αρχιτεκτονικό έργο, που δίνει την εντύπωση μιας πύλης, την ημέρα, τη νύχτα μεταμορφώνεται σε ένα rollercoaster, λένε οι δημιουργοί του.

error: Content is protected !!