Επιλογή Σελίδας

Το ιαπωνικό αρχιτεκτονικό γραφείο Kengo Kuma&Associates αξιοποιεί την ομορφιά του φυσικού ξύλου διαμορφώνοντας δυο ξεχωριστούς χώρους για ροφήματα και… κους κους.

Ολλανδία, Αμστερνταμ

Mια ομάδα από ντόπιους καλλιτέχνες και τεχνίτες δημιούργησε ένα αυθεντικό περιβάλλον επαναχρησιμοποιώντας δρύινα έπιπλα, αντίκες πλακάκια Delft κτλ., και άλλα τοπικά υλικά. Το Starbucks του Αμστερνταμ είναι το ένατο της αλυσίδας με αυτόν το κόνσεπτ, ωστόσο είναι το πρώτο που αναφέρει ανοιχτά τον χαρακτήρα του ως «εργαστήρι». Φτιαγμένο από τοπικά υλικά και εμπνευσμένο από την πρώην ιστορική ολλανδική τράπεζα – βρίσκεται στον χώρο όπου βρισκόταν το θησαυροφυλάκιο μιας παλιάς τράπεζας στην πλατεία Rembrandtplein –, το κατάστημα θα λειτουργεί ως «πεδίο δοκιμών» διαφόρων ποικιλιών καφέ, αλλά και τρόπων παρασκευής. Υπεύθυνη για τον σχεδιασμό του καινοτόμου αυτού πρότζεκτ είναι η Liz Muller. 

Ιαπωνία, Dazaifu

Τι κάνει ένα καφέ Starbucks σε έναν παραδοσιακό δρόμο της ιαπωνικής πόλης Dazaifu; Προσαρμόζεται. Γιατί, όσο παράταιρο και αν φαντάζει, το αρχιτεκτονικό γραφείο Kengo Kuma&Associates το έκανε συμβατό. Χρησιμοποίησε 2.000 δοκάρια από φυσικό ξύλο, τα οποία τα έμπλεξε διαγωνίως και κατάφερε να δημιουργήσει μια ιδιόμορφη διχτυωτή κατασκευή – που τόσο αγαπούν οι Ιάπωνες – η οποία μοιάζει να διέπεται από ορμητική κινητικότητα.

error: Content is protected !!