Επιλογή Σελίδας

“Ταξιδεύοντας με τον Σταυρό του Νότου”. Ένα θέαμα για όλους βασισμένο στα θρυλικά τραγούδια του Σταυρού του Νότου. Στα τραγούδια που αγαπήθηκαν από τρεις γενιές και συνεχίζουν να γοητεύουν και να συγκινούν τα νεότερα παιδιά. Κι είναι παράξενο ποτέ δεν μένουν ίδια. Μεταλλάσσονται με το πέρασμα του χρόνου και κάθε φορά είναι ακόμα πιο σύγχρονα και πιο ζωντανά.Το θέαμα που παρουσιάζεται στο Μέγαρο είναι ένα περιπετειώδες και γοητευτικό μουσικό παραμύθι που έγραψε η Μαρία Παπαγιάννη. Ναυτικές ιστορίες με πυξίδα τις μαγικές εικόνες που μας αποκαλύπτει ο Καββαδίας στα κείμενά του.

Ένα πολυθέαμα για μικρούς και μεγάλους με τραγουδιστές, μουσικούς, ηθοποιούς και χορευτές,που απευθύνεται στην παιδικότητα,τη φαντασία και στην ωριμότητα των παιδιών αλλά και και την ευαισθησία των μεγάλων.

Η μεγάλη αίθουσα του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών μεταμορφώνεται μέσα από τα σκηνικά του Γιώργου Βαφιά σ΄ ένα μεγάλο καράβι και μπαρκάρει για τον κόσμο της φαντασίας εκεί που ζούνε πειρατές, θαλασσόλυκοι, γοργόνες και καρχαρίες, χελιδονόψαρα, φάλαινες και ψάρια νησιά.

Οι χορογραφίες της Σεσίλ Μικρούτσικου συντροφεύουν πάντα τα τραγούδια όπως οι γλάροι τα καράβια. Το καράβι ταξιδεύει σε διαφορετικές εποχές σε θάλασσες ,στο βυθό και στα αστέρια όπως ακριβώς και στα όνειρά μας. Φουρτούνες, ναυάγια, ψάρια-νησιά, πειρατές στην κοιλιά ενός γιγάντιου ψαριού Οι ιστορίες άλλοτε είναι η συνέχεια των τραγουδιών, άλλοτε παραμύθια ναυτικά με φάλαινες και καρχαρίες κι άλλοτε απλά μια προσευχήΜε ερμηνευτές σπουδαίους παραμυθάδες τραγουδιστές, τον Χρήστο Θηβαίο, τον Κώστα Θωμαίδη, τη Ρίτα Αντωνοπούλου και την Άννα Λινάρδου συνεπικουρούμενους από δυο έλληνες μουσικούς ευρωπαϊκής κλάσης: τον Θύμιο Παπαδόπουλο στα πνευστά και τον Νίκο Τουλιάτο στα κρουστά . Μαζί τους το πιάνο του Θάνου Μικρούτσικου.

Μια παραγωγή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.

Μουσική : Θάνος Μικρούτσικος 

Ποίηση: Νίκος Καββαδίας

Κείμενα: Μαρία Παπαγιάννη

Σκηνικά-Κοστούμια: Γιώργος Βαφιάς

Χορογραφία: Σεσίλ Μικρούτσικου

Σκηνοθετική επιμέλεια: Θάνος Μικρούτσικος

Βοηθός σκηνοθέτη: Αγγελική Πέτκου

Σχεδιασμός φωτισμού: Τάσος Παλαιορούτας

Σχεδιασμός ήχου: Μπάμπης Μπλαζουδάκης

Επιμέλεια παραγωγής: Cricos- Μάνος Τρανταλίδης

Τραγουδούν: Χρήστος Θηβαίος, Κώστας Θωμαίδης, Ρίτα Αντωνοπούλου, Άννα Λινάρδου, Θάνος Μικρούτσικος

Παίζουν:

Θύμιος Παπαδόπουλος: πνευστά

Νίκος Τουλιάτος: κρουστά

Θάνος Μικρούτσικος: πιάνο 

Συμμετέχουν οι ηθοποιοί: Χρήστος Μαλάκης, Νικόλας Αγγελής

Φωνή από το παρελθόν: Δημήτρης Παπανικολάου

Χορεύουν: Νικολέτα Καρμίρη, Αλεξία Κωστή, Κατερίνα Λιόντου, Κωνσταντίνα Μικρούτσικου, Δήμητρα Χαραλάμπους, Πέγκυ Ψυχογιού

INFO:

Τι: Θάνος Μικρούτσικος, “ΤΑΞΙΔΕΥΟΝΤΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ”

Μουσικό παραμύθι

Που: Μέγαρο Μουσικής Αθηνών- ΑΙΘΟΥΣΑ ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ

Πότε: Δέκα Παραστάσεις από 22 – 30 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2011

Η προπώληση άρχισε.

Τιμές εισιτηρίων: από 14€ και φοιτητικό 7€.

ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ – Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη 1, 11521, Αθήνα

Τμήμα εισιτηρίων – Τηλ.: 210 7282333, Fax: 210 7282300

e-mail: tickets@megaron.gr

error: Content is protected !!