Επιλογή Σελίδας
Στο “παιχνίδι” της ανακύκλωσης των τηγανέλαιων ετοιμάζεται να βάλει η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση Πέλλας τους μαθητές των σχολείων, σε μία προσπάθεια να τα ευαισθητοποιηθούν όσον αφορά την προστασία του περιβάλλοντος και παράλληλα να κερδίσουν το “ακριβό” πετρέλαιο θέρμανσης που απαιτείται για τη σχολική περίοδο.

Αυτό εξετάστηκε σε συνάντηση εργασίας που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του αντιπεριφερειάρχη Πέλλας, Θεόδωρου Θεοδωρίδη. Στο πιλοτικό πρόγραμμα που εξετάζεται να υλοποιηθεί για την ανακύκλωση των τηγανέλαιων, εκτός από τους μαθητές θα συμμετέχουν και ιδιοκτήτες των καταστημάτων εστίασης.

“Η κατάλληλη διαχείριση των τηγανέλαιων αποτελεί ελάχιστη υποχρέωση της τοπικής κοινωνίας για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος. Η δυνατότητα να γίνει με ένα ανταποδοτικό όφελος για τις σχολικές μονάδες δημιουργεί ένα επιπλέον κίνητρο”, δηλώνει ο αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ.Θεοδωρίδης.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία του πιλοτικού προγράμματος, εξετάζεται να τοποθετηθούν σε επιλεγμένους χώρους, όπως είναι οι σχολικές μονάδες, κάδοι συλλογής τηγανέλαιου και για κάθε 10.870 κιλά τηγανέλαιου που θα συγκεντρώνονται να αποδίδονται στο σχολείο 1.200 λίτρα πετρελαίου θέρμανσης.

error: Content is protected !!