Επιλογή Σελίδας

Την είσοδο ιδιωτών στην Κτηματολόγιο Α.Ε., ανακοίνωσε ο υπουργός ΠΕΚΑ, Γ. Παπακωνσταντίνου τονίζοντας ότι το υπουργείο ψάχνει για στρατηγικό επενδυτή προκειμένου να επιταχυνθούν οι διαδικασίες της κτηματογράφησης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το πόρισμα των Ολλανδών εμπειρογνωμόνων πρότεινε την είσοδο στρατηγικού επενδυτή στην εταιρεία. Επίσης, στο πόρισμα επισημάνθηκε ότι ειναι πολύπλοκες και χρονοβόρες οι διαγωνιστικες διαδικασιες. 

Οι Ολλανδοί θεωρούν οτι το σύστημα Υποθηκών και Μετεγγραφών δεν ανταποκρίνεται στις σύγχρονες απαιτήσεις ενω όπως επισημαίνουν πρεπει να επισπευθει η μείωση των υφισταμένων υποθηκοφυλακείων και η μετατροπή τους σε κτηματολογικά γραφεία. 

Τέλος, τονίσθηκε ότι υπάρχει η δυνατότητα μέχρι το 2015 να εχει ολοκληρωθεί το 60% της Κτηματογράφησης. Μέχρι στιγμής, σε ό,τι αφορά τα δικαιώματα έχει ολοκληρωθεί το 18% του προγράμματος (6.700.000 δικαιώματα). Τώρα υλοποιείται το 22% του προγράμματος (8.086.000 δικαιώματα). 

Οι εξαγγελίες του υπουργού, πάντως, δημιουργούν πολεμικό κλίμα στην εταιρεία καθώς οι εργαζόμενοι στο Κτηματολόγιο εξέδωσαν οργισμένη αντίδραση κατά του κ. Παπακωνσταντίνου τονίζοντας ότι οι δηλώσεις για στρατηγικό επενδυτή είναι «casus belli για εμάς και την κοινωνία, η οποία θα… κληθεί να πληρώσει την αύξηση του κόστους του έργου προκειμένου να προκύψει το κέρδος του ιδιώτη «επενδυτή».

error: Content is protected !!