Επιλογή Σελίδας
Σύμφωνα με το υπουργείο Περιβάλλοντος, αυτήν τη στιγμή βρίσκονται σε εξέλιξη και υλοποιούνται έργα αποχέτευσης και βιολογικού καθαρισμού στην Αττική προϋπολογισμού 350 εκατ. ευρώ από το επιχειρησιακό πρόγραμμα Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη στους δήμους: Διονύσου, Μεγαρέων, Μάνδρας – Ειδυλλίας, Παιανίας – Γλυκών Νερών, Λαυρεωτικής, Αχαρνών, Ωρωπού, Καπανδριτίου και Παλλήνης.

Αναλυτικότερα, στον Δήμο Σαρωνικού, σε αυτήν τη φάση γίνεται αξιολόγηση της πρότασης που υπέβαλε η ΕΥΔΑΠ να πάνε τα λύματα στην Ψυττάλεια. “Πετύχαμε τα λύματα από την Παλαιά Φώκαια, τη Σαρωνίδα, την Ανάβυσσο, τα Λεγρενά και την Αγία Μαρίνα να καταλήγουν με αγωγό στη Βάρκιζα και από εκεί στην Ψυττάλεια” λέει ο δήμαρχος Σαρωνικού Πέτρος Φιλίππου. “Ολα αυτά τα χρόνια όλοι οι δήμοι εκφράζουν αντιρρήσεις προς τα όρια και τα σημεία των Κέντρων Επεξεργασίας”.

Το ίδιο συμβαίνει και στον Δήμο Παλλήνης, όπου πρέπει να γίνει η επικαιροποίηση του αρχικού σχεδιασμού – και η τροποποίηση των όρων ένταξης στο ΕΠΠΕΡΑΑ – προκειμένου να καταλήγουν τα λύματα στην Ψυττάλεια.

Τα πράγματα, σύμφωνα με το ΥΠΕΚΑ, είναι πιο δύσκολα για τα Σπάτα αφού, όπως αναφέρεται, η αξιολόγηση και η ένταξη του προταθέντος από τον δήμο έργου αποχέτευσης προϋποθέτει την ενεργοποίηση της ΕΥΔΑΠ και της Περιφέρειας για τον προσδιορισμό των χαρακτηριστικών ώστε να ακολουθήσει η ένταξη στο ΠΕΠ Αττικής του Κέντρου Ελέγχου Λυμάτων (ΚΕΛ) Σπάτων. Αυτό συνδέεται με την επεξεργασία των λυμάτων τόσο των Σπάτων όσο και της Αρτέμιδος και της Ραφήνας, για τις οποίες υπάρχει καταδίκη και σοβαρός κίνδυνος επιβολής προστίμου.

error: Content is protected !!