Επιλογή Σελίδας

Με την κορυφαία τραγωδία του Σοφοκλή «Οιδίποδας Τύραννος» θα ανοίξει το φετινό πρόγραμμα της Επιδαύρου με το δίδυμο Αιμίλιος Χειλάκης-Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης επί σκηνής, σε μια παράσταση-έκπληξη που αποτελείται αποκλειστικά από άντρες, σε σκηνοθεσία του Τσέζαρις Γκραουζίνις (6, 7/7).

Την τιμητική του θα έχει στους φετινούς χαλεπούς καιρούς ο Αριστοφάνης, αφού τέσσερις έμπειροι σκηνοθέτες επέλεξαν τις σατιρικές του κωμωδίες για την κάθοδό τους στην Επίδαυρο: τις «Νεφέλες» ο Νίκος Μαστοράκης (13, 14/7), τους «Ιππής» ο Σταμάτης Φασουλής (20, 21/7), τους «Ορνιθες» ο Γιάννης Κακλέας (10, 11/8) και τις «Εκκλησιάζουσες» ο Βαγγέλης Θοδωρόπουλος (17, 18/8). Στις κωμωδίες αυτές το κοινό της Επιδαύρου θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει μερικούς από τους πιο αγαπημένους του ηθοποιούς σε πρωταγωνιστικούς ρόλους.

Τέλος, δύο διαφορετικού ύφους παραστάσεις συμπληρώνουν τα φετινά Επιδαύρια. Ο ΘΟΚ επιλέγει να παρουσιάσει τις «Ηλέκτρες», μια παράσταση βασισμένη στη μορφή της Ηλέκτρας μέσα από το έργο των τριών τραγικών, σε σκηνοθεσία του Ισραηλινού Χανάν Σνιρ (27, 28/7).

Και ο Λευτέρης Βογιατζής (σκηνοθέτης που δεν χρειάζεται συστάσεις) υπογράφει φέτος όχι μια αρχαία τραγωδία, αλλά ένα έργο εμπνευσμένο από την ελληνική αρχαιότητα, τον «Αμφιτρύωνα» του Μολιέρου (3, 4/8), με καστ των ηθοποιών, ανανεώνοντας το ρεπερτόριο της φετινής Επιδαύρου.

error: Content is protected !!