Επιλογή Σελίδας
Λύση για την αντιμετώπιση των ζητημάτων που σχετίζονται με τη δόμηση στους οικοδομικούς συνεταιρισμούς, μελετά το ΥΠΕΚΑ, ενώ η αρχή γίνεται από το οικοδομικό συνεταιρισμό των αξιωματικών΄στο Πικέρμι.

Η λύση που θα θεσμοθετηθεί θα βασίζεται σε ανταλλαγές ακινήτων, αλλά στο θεσμό της “Τράπεζας Γης”.

Στα πλαίσια αυτά ήδη έγινε η αρχή. Ο Υπουργός Εθνικής ’μυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος και ο Υπουργός Αναπληρωτής ΠΕΚΑ Σταύρος Καλαφάτης προωθούν άμεσα λύση στο χρόνιο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο ΑΟΟΑ (Αυτόνομος Οικοδομικός Συνεταιρισμός Αξιωματικών) στο Πικέρμι Αττικής.

Ήδη, οι αρμόδιες υπηρεσίες του ΥΠΕΚΑ και η ειδική ομάδα εργασίας που συγκροτήθηκε με κοινή απόφαση του Υπουργού Εθνικής ’μυνας και του Υπουργού Αναπληρωτής ΠΕΚΑ, επεξεργάζονται τις σχετικές ρυθμίσεις, σε συνεργασία με τους εμπλεκόμενους και τα συναρμόδια Υπουργεία. Η λύση δίνεται στα πλαίσια της μεταρρύθμισης του χωροταξικού και πολεοδομικού σχεδιασμού και βασίζεται τόσο σε ανταλλαγές ακινήτων όσο και στο θεσμό της “Τράπεζας Γης”, που σύντομα θα θεσμοθετηθεί. 

Ένα τέτοιο πλέγμα ρυθμίσεων, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΕΚΑ, θα δώσει λύσεις τόσο στο συγκεκριμένο πρόβλημα του ΑΟΟΑ, όσο και γενικότερα σε ζητήματα οικοδομικών συνεταιρισμών και ιδιωτικής πολεοδόμησης. Επειδή το συγκεκριμένο ζήτημα είναι πολύπλοκο, καθώς η συνολική έκταση της ΖΑΑ (Ζώνης Αστικής Αναδάσωσης) Πικερμίου – Ραφήνας περιλαμβάνει ιδιοκτησίες πολλών συνεταιρισμών, πολλών ιδιωτών αλλά και πολλά καθεστώτα προστασίας, το ΥΠΕΚΑ εξετάζει το θέμα ως σημείο αναφοράς της μεταρρύθμισης, προκειμένου να λυθούν όλα τα χρόνια προβλήματα χωρίς να θίγονται εκτάσεις αμιγούς περιβαλλοντικής προστασίας.

Στόχος είναι, μέσω της πολεοδομικής και χωροταξικής μεταρρύθμισης, να ενισχυθεί η προστασία των προστατευόμενων εκτάσεων, με απόλυτο σεβασμό στις συνταγματικές προβλέψεις και τα ιδιοκτησιακά και περιουσιακά δικαιώματα των πολιτών.

error: Content is protected !!