Επιλογή Σελίδας
Μια καινοτόμα πρωτοβουλία που βάζει τους δημότες σε ρόλο πρωταγωνιστή στο πλαίσιο της διαμόρφωσης του αστικού περιβάλλοντος και του σχεδιασμό των οδών της περιοχής τους, πραγματοποιεί ο Δήμος Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το Τμήμα Αρχιτεκτόνων του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και τη ΧΑΝΘ, την ενεργή συμμετοχή της 1ης Δημοτικής Κοινότητας και φοιτητών του Τμήματος Μηχανικών Χωροταξίας και Ανάπτυξης του ΑΠΘ.

Δηλαδή δημιουργείται μια καινοτόμα πρωτοβουλία που βάζει τους δημότες σε ρόλο πρωταγωνιστή στο πλαίσιο της διαμόρφωσης του αστικού περιβάλλοντος και του σχεδιασμού των οδών της περιοχής τους. Στόχος της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας είναι η διαμόρφωση ενός πλαισίου συμμετοχικού σχεδιασμού και διαλόγου για την αναβάθμιση του δημόσιου χώρου της πόλης μας.

Αναλυτικότερα, το Εργαστήριο Συμμετοχικού Σχεδιασμού με τίτλο: “Είμαι Πολίτης όχι απλά Κάτοικος” ξεκίνησε το Σάββατο 6 Οκτωβρίου, το πρωί από τις 11 έως τις 14.00 , υπό την εποπτεία του Αντιδημάρχου Αστικού Σχεδιασμού, Πολεοδομίας και Δικτύων, Ανδρέα Κουράκη. 

Επιπλέον σύμφωνα με το σχεδιασμό, το εργαστήριο θα υλοποιηθεί σε τρία στάδια.

    – 1ο στάδιο, 6 Οκτωβρίου 2012, 11πμ-2μμ

Το 1ο στάδιο περιλαμβάνει την άμεση ενεργό συμμετοχή των πολιτών και την αποτύπωση των επιθυμιών και αναγκών τους σχετικά με έναν συγκεκριμένο ανοιχτό δημόσιο χώρο που προτείνεται για επανασχεδιασμό, τμήμα της οδού Φιλικής Εταιρείας, μεταξύ των οδών Τσιμισκή και Μανουσογιαννάκη.

    – 2ο στάδιο

Το 2ο στάδιο περιλαμβάνει την ανάλυση των αποτελεσμάτων των δράσεων στους δρόμους ενδιαφέροντος, από φοιτητές του μαθήματος “Εισαγωγή στον Αστικό Σχεδιασμό, Μεθοδολογία, Ανάλυση, Απεικονίσεις”, του Τμήματος Μηχανικών Χωροταξίας και Ανάπτυξης του ΑΠΘ. Έπειτα, φοιτητές θα κληθούν να αξιολογήσουν και να αξιοποιήσουν ως βάση τα αποτελέσματα των δύο αυτών δράσεων στις σχεδιαστικές τους προτάσεις.

    – 3ο στάδιο Τετάρτη 31 Οκτωβρίου

Το 3ο στάδιο θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 31 Οκτωβρίου και ώρα 19:30 στο φουαγιέ Νέου Δημαρχιακού Μεγάρου Θεσσαλονίκης. Το εργαστήριο θα ολοκληρωθεί με τη δημόσια παρουσίαση των προτάσεων και την ενθάρρυνση ενός δημόσιου διαλόγου επί του θέματος.

Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση:

faceboook: www.facebook.com/Symmetexo

τηλ: 2310241007, εσωτ.884

email: socialaction@ymca.gr

error: Content is protected !!