Επιλογή Σελίδας

Η Μονάδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του Αλεξάνδρειου ΤΕΙ Θεσσαλονίκης διοργανώνει διήμερο Πανελλήνιο συμπόσιο Επιχειρηματικότητας, που θα διεξαχθεί στις 14 και 15 Ιανουαρίου στη Θεσσαλονίκη, στο Mediterranean Palace Hotel.

Η αυξανόμενη συμμετοχή, νέων κυρίως ανθρώπων, σε εκδηλώσεις που αφορούν την νεοφυή επιχειρηματικότητα, αποτελεί κύριο χαρακτηριστικό των τελευταίων ετών στη χώρα μας και σημάδι της αναζήτησης και διεκδίκησης του μέλλοντός τους μέσα από την ιδιωτική πρωτοβουλία. Ο στόχος του Συμποσίουείναι να βοηθήσει στην προετοιμασία των φοιτητών και αποφοίτων που στοχεύουν στην ανάδειξή τους μέσα από διαγωνισμούς χρηματοδότησης επιχειρηματικών ιδεών, τόσο από εθνικούς όσο και διεθνείς οίκους χρηματοδότησης.

Στην πρώτη μέρα της εκδήλωσης θα παρευρεθούν και θα ενημερώσουν τους συμμετέχοντες, Ακαδημαϊκοί, Πολιτικοί και Επιχειρηματίες.

Το συμπόσιο κατά τη δεύτερη μέρα θα συνεχίσει με βιωματικό χαρακτήρα και θα αποτελέσει την αφορμή εκκίνησης ενός ”acceleration program” σε συνεργασία με την Innovation Farm. Κατά τη διαδικασία αυτή θα παρουσιαστούν σε ”ένα λεπτό”, όλες οι επιχειρηματικές ιδέες φοιτητών και αποφοίτων που θα εμφανιστούν. Στη συνέχεια και μέχρι τον Μάιο του 2013, θα ολοκληρωθεί η διαδικασία ”ωρίμανσης” των επιχειρηματικών ιδεών, ώστε να είναι έτοιμες να παρουσιαστούν στο τέλος σε υποψήφιους επενδυτές. Στο διάστημα αυτό οι συμμετέχοντες θα βοηθηθούν με την υποστήριξη μεντόρων, σεμιναρίων, ημερίδων, μαθημάτων, αξιολογήσεων κ.λ.π., ενώ ταυτόχρονα γίνεται προσπάθεια να υπάρξει ενίσχυση των καλύτερων ιδεών.

Όσοι δεν έχουν τη δυνατότητα να παρευρεθούν στο συμπόσιο, λόγω απόστασης και επιθυμούν να συμμετέχουν με την επιχειρηματική τους ιδέα, μπορούν να το κάνουν στέλνοντας ”video” διάρκειας ενός λεπτού.

error: Content is protected !!