Επιλογή Σελίδας

Με αφορμή τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Χίου, το Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης φιλοξενεί την έκθεση ομαδική «Χίος 1912 -2012 εκατό χρόνια Ελευθερία;» που διοργανώνει η Αίθουσα Τεχνών Καλλιόπη, Αστική Μη Κερδοσκοπική εταιρεία πολιτιστικής δράσης με έδρα τη Χίο, από την Πέμπτη 5 έως την Κυριακή 29 Απριλίου 2012.

Τα Εγκαίνια της Έκθεσης θα γίνουν την Πέμπτη 5 Απριλίου 2012, στις 19:00 και διανθίζονται από την παρουσία του Strovili Quintet και τη μουσική τους από την ethnic Jazz σκηνή, ενώ κατά τη διάρκεια της Έκθεσης θα υπάρχουν και άλλα παράλληλα δρώμενα όπως θεατρικά παιχνίδια και κινηματογραφικές προβολές με αφετηρία πάντα την όμορφη Χίο.

Στην έκθεση παρουσιάζουν τη δουλειά τους 18 ανερχόμενοι και καταξιωμένοι καλλιτέχνες, Χιώτες ή χιακής καταγωγής, που δουλεύουν σε διαφορετικά μέσα (ζωγραφική, μικρογλυπτική, κεραμική, φωτογραφία, βίντεο κ.ά.), όπως και μέλη της Φωτογραφικής Λέσχης Χίου.

Συμμετέχουν (αλφαβητικά):

Βασιλική Αντωνοπούλου, Κώστας Βαβηλουσάκης, Γιώργος Βαβηλουσάκης, Στράτος Βογιατζής, Γιώργος Ζυμαράκης, Mικελία Λεγάτου, Σιδερής Λοΐζος, Γιώργος Μουτσάτσος, Μαρία Μπαχά, Νίκος Μπουμπάρης, Νίκος Παπαδημητρίου, Κική Περιβολάρη, Αφροδίτη Σεζένια, Αλεξάνδρα Στραβοράβδη, Κωνσταντίνα Φόρου, Νικόλας Χατζής, Εύης Χρήστου, Σάντρα Χρήστου, Φωτογραφική Λέσχη Χίου

Τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Χίου δίνουν την αφορμή για ένα σχόλιο πάνω στην έννοια της ελευθερίας, που αποτελεί και έναν επίκαιρο προβληματισμό παγκόσμια. Ποιές είναι οι εκφάνσεις της ελευθερίας σε προσωπικό και κοινωνικό επίπεδο αλλά και την ελευθερία όπως λειτούργησε πολύμορφα στο ίδιο το νησί. Απώτερος στόχος είναι η έκθεση να εξελιχθεί και να διευρυνθεί και να εμπλουτιστεί με τη συμμετοχή και άλλων καλλιτεχνών όπως επίσης και άλλων μέσων έκφρασης και να παρουσιαστεί στη Χίο αποτελώντας την αφετηρία για έναν ώριμο δημιουργικό διάλογο στο μέλλον.

Aναφέρει η θεωρητικός τέχνης Αθηνά Εξάρχου στον κατάλογο της έκθεσης: “Η απάντηση στο τι σημαίνει ελευθερία είναι τόσο πολυδιάστατη όσο, για παράδειγμα, η απεικόνισή της στην παρούσα έκθεση. Η ελευθερία ως νοσταλγία, αναπόληση, ενδοσκόπηση ή αντικείμενο ειρωνείας παίρνει μορφές που άπτονται του προσωπικού και του κοινωνικού, του τοπικού και του ευρύτερου, του φαντασιακού και του πραγματιστικού, η ίδια ως προϊόν μιας άλλης ελευθερίας, της εικαστικής. Και αν μια έκθεση για την ελευθερία με αφορμή έναν τόπο ξεφεύγει από το χαρακτήρα της επετειακής ανάμνησης, αυτό οφείλεται στο ότι το σημείο στίξης που ακολουθεί τον τίτλο της είναι το ερωτηματικό.”

Info

«Χίος 1912 -2012 εκατό χρόνια Ελευθερία;»

– μια πρώτη προσέγγιση-

Αίθουσα Τεχνών Καλλιόπη

Αστική Μη Κερδοσκοπική εταιρεία πολιτιστικής δράσης με έδρα τη Χίο

Πέμπτη 5 έως Κυριακή 29 Απριλίου 2012

Εγκαίνια: Πέμπτη 5 Απριλίου 2012, στις 19:00

Αίθουσα: Εκθεσιακός χώρος 1ου ορόφου & 2ου ορόφου

Ώρες λειτουργίας: Δευ – Κυρ. 18:00 – 22:00

Είσοδος Ελεύθερη

error: Content is protected !!