Επιλογή Σελίδας
Σε ένα εργαστήριο αειφορίας μικρής κλίμακας θέλει να μετατρέψει ο διευθύνων σύμβουλος της Oracle, Λάρρυ Έλλισον το νησί Λανάι στη Χαβάη, που αγόρασε πριν από τέσσερις μήνες, αξίας 500 εκατ. δολαρίων.

Συγκεκριμένα, ο Έλλισον θέλει να μετατρέψει το νησί έκτασης 365 τετρ.χιλιομέτρων σε έναν παράδεισο αειφορίας με ηλεκτρικά αυτοκίνητα, οργανικές καλλιέργειες, ενέργεια από τον ήλιο, πόσιμο νερό από θαλλασινό.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο δίκτυο CNBC, ο Έλλισον, ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο, δήλωσε ότι επιθυμεί να κάνει το Λανάι υπόδειγμα βιώσιμης ανάπτυξης. 

Στο νησί των 3.000 κατοίκων, ο Έλλισον, θέλει να έχει οργανικές καλλιέργειες, με απώτερο στόχο την εξαγωγή των προϊόντων στην Ιαπωνία και αλλού.

Επίσης, δήλωσε ότι οι κάτοικοι στο νησί θα κινούνται με ηλεκτρικά αυτοκίνητα ενώ η ενέργεια θα προέρχεται από φωτοβολταϊκά συστήματα. 

Τέλος, στο νησί θα υπάρχουν ειδικές μονάδες αφαλάτωσης βασισμένες στην ηλιοθερμική ενέργεια οι οποίες θα μετατρέπουν το θαλασσινό νερό σε πόσιμο.

error: Content is protected !!