Επιλογή Σελίδας

Σε νέα προκήρυξη για την υποβολή προτάσεων στο πλαίσιο του προγράμματος «Εναλλακτικός Τουρισμός για νέες επιχειρήσεις», προϋπολογισμού €8 εκατ., προχωρά το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού, όπως αναφέρεται σε έγγραφο του υφυπουργού Πέτρου Αλιβιζάτου, που διαβιβάστηκε στη Βουλή προς απάντηση σχετικής ερώτησης του βουλευτή της ΝΔ Μανώλη Κεφαλογιάννη.

Ο κ. Αλιβιζάτος αναφέρει ότι το υπουργείο «λαμβάνοντας υπόψη τη ραγδαία επιδείνωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος και την έλλειψη ρευστότητας στην αγορά» αποφάσισε στη νέα προκήρυξη το ποσοστό της δημόσιας χρηματοδότησης να είναι αυξημένο κατά 10%, ενώ θα περιλαμβάνονται και ευνοϊκότεροι όροι για τους υποψήφιους επενδυτές.

Ο υφυπουργός Πολιτισμού ενημερώνει επίσης ότι η πράξη “Εναλλακτικός Τουρισμός για νέες επιχειρήσεις”, προϋπολογισμού €8.000.000, θα προδημοσιευθεί για διαβούλευση το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα. Η πράξη αποσκοπεί στην υλοποίηση επενδύσεων στον τομέα του τουρισμού από νέες επιχειρήσεις που προτίθενται να δραστηριοποιηθούν στην ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού, σημειώνει ο κ. Αλιβιζάτος, .

Το έγγραφο διαβιβάστηκε προς απάντηση ερώτησης του βουλευτή της ΝΔ Μανώλη Κεφαλογιάννη σχετικής με τα έργα που πρόκειται να υλοποιηθούν στην Κρήτη, καθώς ο βουλευτής έχει καταγγείλει ότι όλα τα αναπτυξιακά έργα της Κρήτης έχουν εγκαταλειφθεί από την κυβέρνηση.

error: Content is protected !!